Midyat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

Mardin in Midyat' ilçesinde 30 Ağustos zafer Bayramı'nın 95. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. 

Midyat’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığında görevli Yüzbaşı Yakup Yıldız yaptı.

Yıldız, bağımsızlığı ve hürriyeti söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde nasıl şahlandığının tüm dünyaya verildiği ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı zfer olduğunu söyledi.

Program, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin ‘in makamında tebrikleri kabulü ile sürdü.

Kaymakam Tekin, Cumhuriyetimizin, devletimizin emrinde Demir yumruklu bir silahlı küvetlerimiz var olduğunu söyledi.

Tekin şöyle konuştu. “Tük silahlı kuvvetleri Şu ana kadar mücadele edipte kazanamadığı herhangi bir başarı olmamıştır. Yakın zamanda da sınır ötesi bir operasyon ile çoğu ülkenin çekindiği, giremediği, aklının gözünün kesemediği yerlere canı pahasına operasyon düzenledi. Bu bölge ülkeleri içinde nasıl caydırıcı bir güç olduğu hep beraber görmüş olduk. Allah develimize, milletimize, ordumuza sala mağlubiyet yaşatmasın. Ona gücünü sınamak isteyen varsa da demir yumruklu Türk ordusunun milletinin emrinde olduğunu herkesin bilmesinde fayda var. Bizler tabi Osmanlı bakiyesi üzerinde kurulmuş bir devletiz. Osmanlı döneminde de, ondan önceki Selçuklu döneminde de daha önceki zaman dilimlerinde her zaman ordusuyla bütünleşen bir millet olduk. Zaferlerimizle bu vatan, millet, orduyla yoğrulmasıyla şekillenmiştir. İnşallah gelecek milletimiz için daha güzel olacak ve şekillenecek.” Diye konuştu.

Hükümet Konağı Meydanı’nda düzenlenen programa, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Albay Ebubekir Oğuz Kutlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Oğuzhan, Belediye Başkan Vekili Zeki Çiçek, Midyat’ta görev yapan komutanlar, daire amirleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.