Doğalgaz sorunun çözümü için vatandaşlar yüklenici Akmercan firmasından doğalgaz hizmeti vermesini talep ediyor.

Akmercan doğalgaz Midyat Müşteri Hizmetleri Şubesi önünde toplanarak, Bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışan mahalle sakinleri, kış şartlarında oldukça zorlandıklarını belirterek yetkililerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istiyor.

Mahalle sakinlerinden Necmettin Demir, 200 metre ilerisinde doğalgaz hizmetin verilecek, ama bizim yakınımızdan geçecek olan doğalgazdan yararlanamayacaklarını söyledi.

Demir, “Arkamızda bulunan Demirdağ sitesi ve önümüzde bulunan ikinci hat doğalgaz’ dan bulunan apartmanlar yararlanacak. Burada yaklaşık 300 konutun bulunuyor. Fakat 833 Sokağın bir kısmına verilecek diğer bir kısmına verilmeyecek, olması bizleri mağdur edecektir. Daha kömür almadık, bir an önce bize de doğalgazın verilmesini istiyoruz. Bir günlük çalışma ile bitirilecek bir iştir. Yetkililerden, bu sorunumuza el atmasını istiyoruz.” Dedi.

Başka bir mahalle sakini Rıdvan İnan ise, "Biz komşularımızla birlikte sokağımıza doğalgaz istiyoruz. Mahallemize 150 - 200 metre uzaklıkta doğalgaz hizmetini alacak komşularımız olacak. Bizde bu yılkı programa dahil edilmemizi istiyoruz. Komşularımıza Aralık Ay’ının 15’inde doğalgaz verilecek, biz de aynı tarihte doğal gaz hizmeti almak istiyoruz. Yetkililerinden sokağımıza doğalgazın getirilmesini rica ediyoruz" dedi.

Cihan Ekmen’de, aynı konudan muzdarip olduklarını ifade ederek, mağduriyetimizin giderilmesini talep etiklerini söyledi.