Bakan Eroğlu, Mardin’de 2 Adet Tesisin Temelini Attı

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Mardin’de 2 Adet Tesisin Temelini Attı

Tesislerin Toplam Yatırım Bedeli 660 Milyon Lirayı Buluyor…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Mardin’de düzenlenen merasimde 2 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan tesislerin toplam yatırım bedeli 660 milyon lirayı buluyor.

Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde Prof. Dr. Veysel Eroğlu şöyle konuştu:  “Bugün buraya Mardin'in beklediği 2 dev projenin temelini atmak için geldik. Büyük yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Sulama ve içme suyu projelerinde çok büyük adımlar attık. Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde “Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çok yavaş gidiyor” dedi. 2008 yılında 1. GAP Eylem Planını açıkladı. Böylece ödenekler arttı. Ahmet Davutoğlu’da başbakanlığı döneminde 2. GAP Eylem Planını açıkladı. Burada 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar GAP kapsamındaki bütün projeleri tamamlama kararı aldık.

Mardin’de su çok önemli. Su olduğu zaman yılda 3 kez ürün almak mümkün. Şanlıurfa’dan Mardin’e kadar 221 km suni bir nehir inşa ettik. Şimdi ise 135 milyon metreküp kapasiteli depolama tesisi inşa ediyoruz. Bugün temelini attığımız Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı ile 44 km uzunluğunda bir kanal daha inşa ediyoruz. Projeler bittiği zaman Mardin’deki çiftçilerimizin cebine yılda 400 milyon TL ilave gelir girecek.” dedi.

Önümüzdeki yıllarda gıda arzı ve güvenliğinin çok önem kazanacağının altını çizen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu açıdan GAP’ta bütün Dünyayı besleyecek bir potansiyel var. GAP kapsamında inşa edeceğimiz bu tesislerimiz de şimdiden hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Mardin’e 660 Milyon TL’lik 2 Tesis

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Mardin Depolaması Cazibe Sulaması ve Mardin Depolaması Cazibe Sulaması Ana Kanalı ile Derin ve Kızıltepe İlçelerine ait 297.290 dekar zirai modern sulama sistemine kavuşacak.Ayrıca 43.990 metre ana kanal inşaatı yapılacak.

Prof. Dr. Eroğlu, Mardin’de 5 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye de Orköy sertifikası verdi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile protokol üyeleri butonlara basarak tesislerin temelini attı.