Belediye Başkanı Veysi Şahin’in mesajında “İstiklâl mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919 günü, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun’da başlatılan milli direniş hareketi, tüm vatan sathına yayılarak kutlu bir şahlanışa dönüşmüş ve Millî Mücadele zaferle taçlandırılmıştır.

Samsunda, yakılan Kurtuluş meşalesi bütün vatan sathına yayılarak, Tarihe gömülmek istenen Türk milletinin kurtuluş müjdesi, yeniden doğuşu olmuştur.

Şanlı tarihinde bağımsızlığından vazgeçmeyen, esaretin ve zulmün karşısında dik duran bir milletin destansı mücadelesini hafızalarımızda ilk günkü heyecanı ile yaşıyoruz. Bu destanı gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemiz olmalıdır.

Türkiye’nin müreffeh yarınları için umudumuz, en büyük gücümüz, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlayıp, özümseyip ve bu ruha sahip çıkarak, Milletimizin zafer dolu tarihinden ilham alıp Türkiye’mizi omuzlarında, muasır medeniyetler seviyesinin en üst safhasına çıkaracaklarından asla şüphemiz yoktur.

Bu düşüncelerle gençlerimize bayram olarak armağan edilen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklalimiz için canları pahasına mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum