Belediye Başkanı Veysi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Şahin, mesajında, Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

23 Nisan 1920 tarihinin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturduğuna işaret eden Başkan Şahin, "Milli egemenliğin ilan edildiği, Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesiyle demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Daha yaşanılabilir bir dünya için, umudun ve sevginin daha çok artması için çocuklarımıza inancım tamdır.

Bu düşüncelerle Başta, TBMM’nin açılışının 102. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyor, gözlerinden öpüyorum.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, vatanımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Birinci Meclisimizin üyelerini rahmetle ve minnetle anıyorum.