Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden Midyat’ta Büyük Park

Mardin Büyükşehir Belediyesi il genelinde vatandaşların nefes alabilecekleri alanlar konusunda hassas bir şekilde çalışıyor. Kırsal mahallelerde, il ve ilçe merkezlerinde parklar, piknik ve mesire alanları konusunda önemli işlere imza atan Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerinde de sembol olacak parklar için projelendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Midyat ilçesinde yapılması düşünülen park için son aşamaya gelindi. Projesi tamamlanan park için yakın zamanda ilk kazma vurulacak.

Yaman, “İlimizde Nefes Alma Noktalarını Çoğaltıyoruz”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, her ilçeye büyük parklar yapmak için çalışmaların son hızıyla sürdüğünü söyledi.

Yaman, “Hedeflerimizi fazlasıyla gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda Midyat ilçemizde yapmayı planladığımız park için yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak. Mardin’de nefes alabileceğimiz alanların çoğalması için çaba veriyoruz. İlimizde parklarımızın çoğalması için yoğun bir mesai sarf etmekteyiz. Amacımız ailelerimizin çocuklarımızın ve hemşehrilerimizin kaliteli zaman geçirebilecekleri alanların ortaya çıkmasıdır. Bu konuda kırsal mahallerimizde başarıya ulaştık. 1 yıl içinde 220 yeni parkı ilimize hediye ettik. İl ve ilçe merkezlerimizde de parklar konusunda çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.

İlçelerimiz hak ettiği parklara kavuşacak

Yaman bu bağlamda Her İlçeye Park Projesi’ni hayata geçirdiklerine işaret ederken, “İl ve ilçe merkezlerimizin de nitelikli ve vatandaşlarımızın rağbet edeceği parklara kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle büyük parkların yapımına başlıyoruz. Bu konuda adım attığımız yerlerden birisi de Midyat ilçemizdir. Vatandaşlarımızın istediği ve görmeyi arzu ettiği bir park için kolları sıvadık. Proje çalışmaların bitirdiğimiz parkımızda yakın zamanda ilk kazmayı vurmuş olacağız” şeklinde konuştu.