ByLock’tan açığa alınan Muhtar Altun göreve iade edildi

Düzoba Mahalle Muhtarı Süleyman Altun, “Kamu adına Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına “ dair karara istinaden Düzoba Mahalle Muhtarlığı görevine iadesine karar verildi.

08 Ağustos 2017 tarihinde görevinden uzaklaştırılan Midyat İlçesi Düzoba Mahallesi Muhtarı Süleyman Altun’un Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili “Kamu adına Ek Kovuşturmaya Yer Olmadığına “ dair karara istinaden Düzoba Mahalle Muhtarlığı görevine iadesine karar veridi.

Böylece 5 ay önce ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle açığa alınan Düzoba Mahallesi Muhtarı Süleyman Altun mesleğine dönmüş oldu.

Süleyman Altun’ un avukatlığını yürüten Mardin Barosuna bağlı Avukat Hüseyin Keleş yaptığı açıklamada; Müvekkilimin baştan beri terör örgütü ile hiçbir ilgisinin olmadığını anlatmaya çalıştığını söyledi.

Keleş, “Müvekkilimin 28 yıl koruculuk yaptığını, vatansever bir insan olduğunu savunduk. ‘PKK’nın ByLockçu korucuları’ diye iftiralarda bulunanlara gazetelere de bu verilen takipsizlik kararı ve iade kararı bir cevap olmuştur. Müvekkilimin tazminat hakları dahil tüm haklarını alana kadar haklı hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.

Süleyman Altun ise aldığı takipsizlik kararı ile iade kararını memnuniyetle karşıladığını, adaletin yerini bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

Olay, Midyat İlçesi Düzoba Mahallesi Muhtarı Süleyman Altun’un Mardin Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu 08 Ağustos 2017 tarihinde ByLock kullandığı iddiasıyla 5 gün gözaltına alınmış ve muhtarlık görevinden uzaklaştırılmıştı.