Mardin’in Midyat ilçesinde Midyat Ceza İnfaz Kurumundan Barış Pınarı Harekatı'na kan bağışı desteği.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek için Midyat Ceza İnfaz Kurumundan Barış Pınarı Harekatı'na kan bağışı desteği.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destekler sürüyor.

Kanbağış kampanyasına, Hakimler, Savcılar, İnfaz Koruma Memurları, Jandarma ve adliye çalışanları destek verdi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, ordumuz sınır dışı operasyon için Suriye topraklarında bulunmakta olduğunu, ordumuza gerekli desteği vermek adına bizler burada görevimizi ifa ediyoruz ama canımızla, kanımızla onların yanında olmak istediklerini söyledi.

Ceza İnfaz Kurumu ve Kızılay Derneği ile yapmış olduğumuz etkinlik vasıtasıyla burada kan verme etkinliği gerçekleştireceklerini kaydeden, Akkiraz, şöyle konuştu “Bu etkinlik sayesinde ordumuz işteşinki kanımız feda olsun. Bu kanımız analarının ak sütü gibi helal olsun. Bizlerde elimizden düşen görevi layıkıyla yapmak isteriz. Şuanda elimizden gelen kanımızdır. Gerek görülürse, ihtiyaç duyulursa canımızda feda olsun. Bu amaçla buraya kampanyaya katılan herkese teşekkür ederiz.” Diye konuştu.  

Savcı Abdulkadir Boran’da, Mehmetçiğimiz için bizden de bir bağış olsun istedik ve bu kampanyayı başlattık. Sağ olsun Kızılay’ da bu kampanyaya destek oldu. En az bir başlangıç olarak iyi bir şey. Tabi onların yapığının yanda bizim yaptığımız basit bir kan vermek. İnşallah bir nebze olsun Mehmetçiğimizi sevindirir.” Dedi.

Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mikail Mahmat, Barış Pınarı Harekatı'na destek kapsamında Mehmetçiğimize silahlı kuvvetlerimize destek olmak amacıyla bizde Ceza İnfaz Kurumu ile Jandarma Personeli olarak birlikten kan vererek onlara destek olmayı değerlendirdik. Başsavcımız da onayladı. Bu kapsamda silahlı kuvvet mensuplarımıza güç, kuvvet ve muzafferiyet nasip temenni ediyoruz.”

Cumhuriyet Savcısı Naciye İşler’ de, Mehmetçiğe destek olmak için kan bağışında bulunmak için geldiğini, inşallah hayırlı yerlere ulaşmasını diledi.

Jandarma Personeli Mustafa Olğaç ise, kendi meslek ve arkadaşlarına destek vermek için kan bağışında bulunduğunu kaydetti.

İnfaz Koruma Başmemuru Fatma Akkurt, “Türk Silahlı kuvvetlerine kanımız feda olsun. Onlar bizim güvenliğimiz için ordalar. Bizde onlara bu şekilde destek olmak için kan bağışında bulunacağız.” Dedi.

Midyat Gundem / Yusuf Erol