Mardin’in Midyat ilçesinde denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan yükümlüler, kamu hizmeti cezalarının infazı kapsamında, yarıyıl tatilinde okulların temizlik, tadilat ve boya işlerini gerçekleştiriyor.

Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulama kapsamında, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da başlattıkları etkinlikte; Midyat ilçesinde ’de yapıldı. Midyat İlçesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, tadilata ihtiyaç duyulan okullarda bakım ve onarım çalışmalarına başlandı.

Bu kapsamda denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler Midyat İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı TOKİ İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulunda, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Zeynel Abidin Akkiraz, Milli Eğitim Müdürü Sayın Abdulkadir Altay, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Serdar Erdoğan ve okuldaki görevli personellerin katılımlarıyla bakanlıkla eş zamanlı olarak boya işlemlerine başladı.

Midyat ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay TOKİ İlkokulu, Ortaokulunda ve İmam Hatip Ortaokulunda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Burada yaptığı açıklamada, okulların güzelleştirilmesi kapsamında yapılan protokolle tüm Türkiye'de bu uygulamanın başladığını anımsatarak, Adalet Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız, ortak bir protokol neticesinde tüm ülkede ve bilhassa ilçemiz genelinde tadilatı ve tamiratı olan okullarda bir çalışma tertip edildiğini söyledi.

Akkiraz, “Bu kapsamda bizde saat 10.30 da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve denetimli serbestlik müdürlüğümüzün refakatinde ihtiyacı olan okullar öncelikli olmak üzere TOKİ ilkokuluna geldik. Burada ihtiyacı giderebilecek tespitlerle beraber ihtiyacı giderme noktasında çalışma yapacağız. İnşallah ülkemizde ihtiyacı olan yerde gerek Adalet Bakanlığımızın marifetiyle, diğer kurum ve kuruluşlarımızdan her türlü hizmeti giderebilecek bir mekanizma oluştururuz. Bu kapsamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Okullarda boya, tadilat ve temizlik işlerinin yapılacağını aktaran Akkiraz, ilçede belirlenen 4 okulda bu çalışmaların yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Midyat Gündem / Selahattin Erol