Mardin'in Nusaybin ilçesinde birçok mahallede sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler artarak devam ediyor.

Nusaybin İlçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları adeta çileden çıkardı. 


Son olarak ilçeye bağlı Abdulkadir paşa mahallesi Umut Sokak, Selahaddin Eyyubi mahallesi Sakarya caddesi ve Kışla Mahallelerinde olduğu gibi kentin birçok bölgesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ederken vatandaşlar sıklıkla yaşanan kesintiler nedeniyle Dicle Edaş’a tepki gösterdi.


Mahalle sakinlerinden Abdulvehap Akan, “Umut sokak üzerinde oturuyoruz. Bu mahallede elektrik trafoları yetersiz kalması nedeniyle sık sık sigorta atıyor, mahalle karanlıkta kalıyor. Yetkileri göreve çağırıyorum" diye tepki gösterdi.


Selahaddin Eyyubi Mahallesi sakinlerinden Abdülbari Yıldırım ise,  “Bir aydır, mahallemizdeki elektrik trafosunun sigortası, mahallenin yükünü kaldırmadığı için sık sık atıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle perişan olduk.  Trafo sigortaları 600 kv olması gerekirken 400 veya 300 kvlık gücünde sigorta takıldığı için sık sık sigorta atıyor, bizde karanlıkta kalıyoruz. Gelen ekiplere yüksek bir sigorta takın diyoruz, yedek sigorta yok diyorlar. 110 bin nüfuslu ilçede Dicle Edaş’ın yedek sigortası yok, faturamız 2 ay gecikince hemen gelip elektriğimizi kesiyorlar. Yetkililerden biran önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz." dedi.

Selahattin Erol - Midyat Gündem