Uluslararası Enerji ve Teknoloji Sempozyumu’na katılan akademisyenler Midyat’a geldi.

Batman Üniversitesince "Enerji ve Petrol" temasıyla düzenlenen "1. Uluslararası Enerji ve Teknoloji Sempozyumu"na katılanlar Mardin'in Midyat ilçesini gezdi.

Finlandiya, Pakistan, Hindistan ve Avusturya gibi birçok ülkeden 500'ü aşkın akademisyenin katıldığı 3 gün süren sempozyumun ardından, Midyat’ta gelen davetliler ilçenin tarihi, kültürel mekânlarını gezdi.

Akademisyenlere, Mariat Otel’de Haşimoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Çiçek tarafından yemek verildi.

Davete Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Batman Üniversitesi Profesör Doktor Aydın Durmuş, Haşimoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Çiçek ve Uluslararası Enerji ve Teknoloji Sempozyumu katılan akademisyenler katıldı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, davetlilere yaptığı konuşmada; Midyat’ta ağırlamak büyük bir onur olduğunu söyledi.

Tekin, Türkçe ve İngilizce yaptığı konuşmasında; “Özellikle son dönemlerde yeni yüz yılda kritik bir misyon üstlenen enerji konusunda yapmış olduğunuz bu çalışmadan ötürü başata Rektörümüz olmak üzere sizlere en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Bu konuda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak müteşekkirim.” dedi.

Batman Üniversitesi Profesör Doktor Aydın Durmuş, sempozyumun ilkini gerçekleştirdiklerini, devamını gelmesini dilediklerini aktararak, hayırlı olmasını diledi.

Haşimoğlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Çiçek’te Midyat’ta değerli akademisyenleri ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Çiçek, “Batmanda üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Enerji ve Teknoloji Sempozyumu’na katılan ve dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenleri, Midyat ilçemizde ağırlamak büyük bir mutluluk duyduk. Bizde akademisyenlerin ilçemiz hakkında bilgi sahibi olsunlar istedik. Bu yüzden kendilerine faydalı olduğunu düşündüğümüz tarihi ve turistik yerlere yönelik geziler düzenledik." dedi.

Teşekkür konuşmalarının ardından, sempozyumda emeği geçenlere plaket verildi. 

Midyat Gündem Selahattin Erol