Kaymakamlık İftar Çadırına Yoğun İlgi

Bu yıl birincisi düzenlenen Midyat Kaymakamlığı İftar Organizasyonuna, vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor.

Ramazan ayının ilk gününde vatandaşlar, iftar açmak için Midyat Kaymakamlığın Organizasyonunda kurduğu çadırlara yoğun ilgi gösteriyor.

Hükümet Konağı yanında bulunan alanda kurulan iftar çadırına, her gün farklı işadamlarının üstlendiği iftar organizasyon ilgi her geçen gün artıyor.

İftar saatinden önce başlayan yemek dağıtımında birçok vatandaş iftar çadırının dışına yemek taşırken, iftarın açılmasından 10 dakika sonra bile iftar çadırındaki kuyruk devam etti. İftar çadırına sığmayan vatandaşlar çeşitli lokantalara yönlendirildiği gözlendi. İftara her gün yaklaşık bin 500 kişiyi aynı sofrada sıcak yemek verilirken, iftar çadırında 7’den 70, çoluk-çocuk, genç yaşlı, ihtiyaç sahibi hep birlikte iftarını açıyor.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olarak nitelendirilen Ramazan ayı iftara destek ve açma isteği olan herkesin katıldığı bir organizasyona dönüştü. Kaymakamlığının Organizasyoncuda hayırsever iş adamlarının ve vatandaşların desteği ile yapılan iftar yemeğine sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Midyat Müftüsü Şafi Bilik'in başkanlığını yaptığı Midyat Sivil Toplum Platformu da bir iftarı üstlenerek organizasyona destek verdi.

Kur'an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan program, Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan Mevlidi Şerifin ardından yapılan iftar duasıyla oruçlar açıldı.

Kurulan iftar sofrasında yüzlerce vatandaş oruçlarını hep birlikte açmanın sevincini yaşadı.

İftar organizasyonuna, Kaymakam Hüseyin Tekin, in yanı sıra desteğini sürdürün STK temsilcileri gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi. Masaları gezerek vatandaşın hal ve hatırını sordu.

İftar çadırına Ramazan boyunca devam edeceği kaydedildi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem