Bağlar Mahalle Sakinleri Semt Pazarı İstiyor

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesin de Bağlar Mahalle sakinleri, mahallelerinde semt pazarının kurulmasını istedi.

Yeni ve sürekli gelişmekte olan Bağlar Mahalle sakinleri modern semt pazarı kurulması için yetkililerden yardım istedi.

Bağlar, Yeni, TOKİ, Seyitler  ev Demirdağ sitesi mahalle sakinlerinin de yararlanacağı semt pazarı Cumartesi günleri Kooperatif Caddesi, Villaların önünde geçen caddeye kurulmasını istedi.

Haftanın bir günü de olsa bir semt pazarın burada kurulmasını isteyen, Süheyla Turan isimli mahalle sakinini, “bize en yakın kurulan pazar bizden 5 kilometre uzaklıktadır. Mahallemizde yaşayan emekli, yaşlı, engelli insanlarımız var. Özel aracı olmayan insanımız çok. Pazardan alış veriş yaptıktan sonra eve getirmek çok zor. Şehir içi minibüsler ana yoldan geçiyor. Bize en yakın minibüs durağı 600-700 metre mesafede. Mahallemiz semt pazarın kurulmasını istiyoruz. “ dedi.

Bağlar mahallesinde semt pazarı için yerde mevcut yetkililerin biran önce bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz diyen Süleyman Tekin ise, “Semt pazarı olursa ihtiyaçlarımızın büyük bir bölümünü karşılayacaktır. Mahallede Pazar olmadığı için ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz.  Sıkıntı ve zorluklar çekiyoruz. Şehir merkezinden eşyalarımızı çuvallara koyup eve getiriyoruz. Bu yaşanan sıkıntıyı biran önce çözülmesini istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak haftanın bir günü semt pazarı kurulmasını istiyoruz.”

Abdullah Çelik, isimli başka bir mahalle sakini ise, “Bağlar mahallesi kooperatif caddesinde yer alan bölgeye Cumartesi günleri semt pazarının kurulması bizleri mutlu edecektir.”dedi.

Bahse konu bölgede ikamet eden memur çokluğu, bölgenin ilçede Estel kesiminde Pazartesi, Midyat kesiminde Perşembe günleri kurulan pazarlara uzaklığı gibi etkenler göz önüne alındığında talebin haklılığının kaçınılmazdır. Ayrıca özel aracı olmayan insanlar her iki pazardan alış veriş yaptıktan sonra şehri içi duraklarının yerleşim yerlerine uzaklığı göz önünde bulundurulduğundan kooperatif caddesine veya Belediyenin belirleyeceği bir alana semt pazarı kurulması önemlidir. Pazarcı esnafı da bu alanda daha rahat edecek. Trafiğin fazla yoğun olmadığı bu alanda alışveriş yapan ve pazarcı esnafı içinde yararlı olacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Selahattin Erol - Midyat Gündem