Rektör Özcoşar mesajında, her toplumsal olayda herkesten önce refleks gösteren, yaşanan her vakada her zaman önde bulunan, her vakit hakikatin peşinden koşan gazetecilerin çalıştıkları gazete, televizyon, radyo, internet ve benzeri iletişim araçları aracılığıyla kamuoyunun aldığı her doğru bilginin güvenilir kaynağı olduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Özcoşar: “Bilginin Baş Döndürücü Bir Hızla Yayıldığı Çağımızda Doğru ve Güvenilir Habercilik Anlayışına Her Zamankinden Daha Çok İhtiyaç Var”

Haber verme görevinin yanı sıra doğru haberleriyle toplumsal bir sorumluluğu da yerine getirmiş olan gazetecilerin görevlerini yerinen getirirken zaman ve mekan mefhumlarını gözetmediğini ifade eden Özcoşar, her türlü bilginin yayılma ve toplumu etkileme hızının baş döndürücü bir şekilde arttığı çağımızda doğru ve güvenilir habercilik anlayışına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Özcoşar, kutlama mesajını şu sözlerle sona erdirdi.

“Ruhu, birikimi, işlevselliği ve donanımıyla Mardin için bir şans olan Mardin gazetecileri başta olmak üzere bölgemizde, ülkemizde ve dünya genelinde bu önemli mesleği icra eden bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün çalışan gazetecilerimize sağlıkla ve mutlulukla icra edecekleri başarı dolu mesleki yıllar temenni ediyorum.”