- Sağlık Bakanlığınca Mardin’e gönderilen tam donanımlı 8 Adet Ambulans, ilgili acil sağlık hizmetleri istasyonlarına dağıtılmak üzere tören düzenlenerek hizmete başlamıştır.

  • Mardin genelinde ambulans sayısı 49’a ulaştı

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 8 ambulansın hizmete girdiğini söyledi.

Yavuz: ‘’ Bugün Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 8 Ambulansımız 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde hizmete girdi. Talebe en kısa sürede ulaşmayı hedefleyen 112 Sağlık ekiplerimiz,  bu katılım ile daha da güçlenmiş oldu. 2002 yılında Mardin’de 1 adet ambulans, 2003 yılında 3 adet ambulans hizmet vermekte iken Mardin’de 112 Acil Sağlık Hizmetleri yönünden ilimizde geçtiğimiz 2018 yılında ise istasyonlarımızda 1 Adet Kar Paletli,  1 Adet Obez, 1 Adet 4 Yataklı, 2 Adet UMKE aracı olmak üzere 41 ambulansımız görev aldı. Bakanlığımızın bugün itibariyle bize tahsis ettiği 8 ambulansla beraber il genelinde ambulans sayımız 49’a ulaştı.”dedi.

Geçtiğimiz yıl 112 Komuta Kontrol Merkezimizde toplam 1 milyon 310 bin 799 çağrıya cevap verilmiş olup bu çağrıların %97’si asılsızdır. İlimizde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Tabip, Paramedik, ATT ve Destek Personel olmak üzere yaklaşık 400 çalışan ile hizmet verilmektedir. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Mardin İlimize tahsis edilen ambulanslarımızın ilimizde hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor, ilimize tahsis edilen 8 adet Ambulans için Sağlık Bakanlığı Yetkililerine, törene teşrif eden Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman'a, Sayın Vekillerimize, Ak Parti İl Başkanımıza, Basın Mensuplarına ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen törenin ardından ambulanslar siren eşliğinde görev yerlerine gönderildi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Ek Binasının önünde düzenlenen Ambulans dağıtım törenine Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin AK Parti 27. Dönem Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Mardin Ak Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Müdürlüğümüzün Başkan, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda sağlık çalışan katıldı.