Uluslararası projelere ve işbirliklerine imza atmaya devam eden, Mardin Artuklu Üniversitesi, internet bağımlılığını çözmek için Kültürlerarası İşbirliği Köprüsü (INTERBRIDGE) Erasmus+ projesi kapsamında Fransa, Romanya ve Litvanya’dan gelen katılımcıları ağırladı.

Erasmus programları kapsamında akademik işbirlikleri yapan Mardin Artuklu Üniversitesi, son zamanlarda tüm yaş grupları için ortak bir sorun olarak ortaya çıkan internet bağımlılığını çözmek için Kültürlerarası İşbirliği Köprüsü (INTERBRIDGE) Erasmus+ projesi kapsamında düzenlenen öğrenme, öğretme ve eğitim etkinlikleri için Fransa, Romanya ve Litvanya’dan gelen katılımcıları ağırladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’ni temsilen Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci ve Öğr. Gör. İslam Akçe tarafından koordine edilen proje etkinlikleri kapsamında beş gün sürecek öğrenme, öğretme ve eğitim faaliyetleri başladı.

Uluslararası akademik işbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Yurt dışındaki üniversiteler ile yaptığımız iş birliği anlaşmaları sayesinde öğrencilerimize ve akademisyenlerimize geniş araştırma imkânları yaratarak, uluslararası bilgi alış verişinde bulunulmasında önemli adımlar atmaktayız. Bu işbirliği protokolleri kapsamında; ortak bilimsel araştırmalar, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, karşılıklı bilgi ve yayın değişimi, ortak bilimsel toplantılar ve eğitim programları düzenlenmektedir. Bu bağlamda internet bağımlılığını çözmek için Kültürlerarası İşbirliği Köprüsü (INTERBRIDGE) Erasmus+ projesi kapsamında Fransa, Romanya ve Litvanya’dan gelen katılımcıları üniversitemizde ağırlıyoruz. Orantısız ve kontrolsüz elektronik cihaz kullanımı ile artan internet bağımlılığı için gerçekleştirilecek bu eğitim faaliyetinin son derece önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.