Mardin Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezi Vali Koçaklar konferans salonunda düzenlendi.

Gerçekleşen Genel Kurula Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından divan oluşturuldu. Tek liste ile gerçekleşen genel kurulda yapılan oylamanın ardından Midyat Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mehmet Nas, Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Program da kısa bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, mahalle muhtarlarının önemine dikkat çekerek, “Devletin vatandaşa eşitlik ilkesi içerisinde yaklaşmasını sağlayan, hızlı bir şekilde veri kaynağı oluşturan, doğumdan ölüme tüm vatandaşlık işlerinde düzeni sağlayan muhtarlık kurumu vatandaş ile kurumlar arasında önemli bir köprü görevini ifa etmektedir” dedi.

Muhtar Ferhan Çalhan sunumuyla gerçekleşen genel kurulda bir konuşma yapan Mardin Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas ise, “Toplumumuzu ve yaşadığımız yerleri daha yaşanır bir hale getirmek için çaba harcayan muhtarlarımızla birlikte Mardin Muhtarlar Federasyonu çatısı altında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mardin’imizin 10 ilçesinde 699 mahallemiz bulunmaktadır. Federasyonumuz ortak akılla sorunları çözme noktasında vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek, çevremizin hakkettiği değeri vermek için gayret edeceğimiz bir buluşma noktası olabileceği gibi kapımızda her zaman her kese açık olacaktır” dedi.

Federasyonumuza üye olan yada olmayan tüm muhtarların yanında olacağına vurgu yapan Federasyonu Başkanı Mehmet Nas, “Bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde olacağız. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vatanımızın ve milletimizin huzur ve refahı için kenetlenmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Davetimize icabet edip Mardin Muhtarlar Federasyonu 1. Olağan Genel Kuruluna katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.