Eylül dönemi Meclis olağan toplantısı için gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere Midyat Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından, Midyat 3 gündem maddesi görüşüldü.

İlçenin öncelikleri ve ihtiyaçları arasında yer alan “Otogar Alanı’nın belirlenmesi, “Kapalı Pazar” yerlerinin ihtiyacının karşılanması, imar planına dahil edilmesi ve planlı bulunan mevcut sanayi alanının yeniden düzenlenmesi imar plan teklifi meclis gündeminde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, toplantıda, İlçenin sorunlarının bir an önce çözülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini, vatandaşların din, dil, ve siyasi görüş ayırımı yapmadan herkese aynı hizmeti götürdüklerini söyledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak, hastane caddesini beton asfalt yapıldığını kaydeden Başkan Şahin şöyle konuştu:

 “Kalo Asri mezarlığında bulunan 400 metrelik yolu asfaltlayarak önümüzdeki günlerde trafiğe açacağız. Nazım Hikmet Caddesinde asfalt çalışmamız olacak. Doğal gaz çalışmalarımız devam ediyor. Seyfettin Güneştan (Mardin) Caddesinin alt yapı ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Yine, kırsal mahallelerimizde parti ayırmaksızın gerek parke çalışmaları, gerek sıcak asfalt çalışmaları, gerekse taziye evleri ile ilgili iyileştirmeler sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Çöp konteynerlerini uygun bir şekilde köylerimizin nüfus oranlarına göre dağıtmış bulunmaktayız. Yine, Çaldere-Çalpınar köylerimize 5000 m2 parke çalışması yapılacak. İkinci İsale içme suyu hattı sene sonunda hizmete girecek. Bu hattı devreye alırsak inşallah Midyat’ta artık su sorunu kalmayacak.” Dedi.

Pandemi sürecinde, imkanlar dahilinde sosyal ve nakdi yardım olsun, belediyeye gelen herkese yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

Başkan Şahin, yapılan bu çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlara, milletvekillerine, il, ilçe teşkilatlarına ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. 

Midyat Belediyesi Eylül Ayı meclis toplantı sonrası meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.

GOOGLE NEWS