Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in de katıldığı törende, ödülünü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması (Enpati Hayvan Dostu Şehirler)" ödül töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Enpati Hayvan Dostu Şehirler" ödül törenine katıldı.

Konuşmasına yarışmayı düzenleyen Türkiye Belediyeler Birliğine şükranlarını sunarak başlayan Emine Erdoğan, ev sahipliği için de Keçiören Belediyesine teşekkür etti.

Emine Erdoğan, "Patibook" projesiyle Adana Büyükşehir Belediyesine, "Sahipsiz Patilere Umut Ol" projesiyle Kütahya Belediyesine ve "Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi" projesiyle Keçiören Belediyesine ödüllerini verdi.

Emine Erdoğan, ayrıca hayvan haklarını korumadaki katkılarından dolayı sanatçı Yonca Evcimik'e de ödül verdi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da birer konuşma yaptığı programda, projeleriyle ödüle layık görülen 11 belediye başkanına ödülleri takdim edildi.

Uygunluk değerlendirmesi sonrasında, geçerli başvuru sayısı 223 olan yarışmada, Midyat Belediyesi 'Emekçi Binek Hayvanları Koruma Projesi' ile ödüle layık görüldü. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in de katıldığı törende, ödülünü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den aldı.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, törenin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin teşrifleriyle düzenlenen Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirmesi Fikir ve Proje Yarışması Ödül Törenine Katılım Sağladık. "Emekçi Binek Hayvanları Koruma Projesi" ile katılım sağladığımız yarışmada dereceye girerek ödülümüzü aldık. Projemiz ilçemiz Midyat’a hayırlı olsun.” Dedi.

Daha sonra ödül alan başkanlar ile toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. "Satın almayın, barınaklardan sahiplenin" Program öncesinde Emine Erdoğan, Bakan Pakdemirli, Şahin, Altınok ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin ile barınakları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması İnsanlar ve hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri dikkate alınarak, hayvanların korunduğu ve rahat yaşadığı şehirler oluşturmayı, hayvanların açlık ve susuzluklarına yönelik çözüm üretilmesini, hayvanlar ve insanlar için daha güvenli şehirler oluşturmayı teşvik etmek ve projeler aracılığı ile sokak hayvanları hakkında farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, 221 belediyeden 242 proje başvurusu yapıldı. ANKARA

Uygunluk değerlendirmesi sonrasında, geçerli başvuru sayısı 223 olan yarışmada, ödüle layık görülen 11 belediye ve projeleri sırasıyla şöyle: "Adıyaman Belediyesi 'Sevgiyle Barındırıyoruz', Yahşihan Belediyesi 'Umutlu Patiköy', Midyat Belediyesi 'Emekçi Binek Hayvanları Koruma Projesi', Konak Belediyesi 'Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi', Acıpayam Belediyesi 'Denizli Acıpayam Hayvan Barınağı Projesi (Ahbap)', Gürsu Belediyesi 'Gönüllülerimiz ve Yenilikçi Uygulamalarımızla Hayvan Dostu Gürsu', Antakya Belediyesi 'Uv-C Ortam Dezenfekte Sistemli Prefabrik Hayvan Barınakları', Adana Büyükşehir Belediyesi 'Patibook', Kütahya Belediyesi 'Sahipsiz Patilere Umut Ol', Esenler Belediyesi 'Esenler İçin Kentsel Yaban Hayatı Biyoçeşitliliği Artırmaya Yönelik Mobil Uygulama/Yazılım', Keçiören Belediyesi 'Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi."

Selahattin Erol/