Midyat maddi hasarlı kaza

Mardin’in Midyat ilçesinde en işlek caddesi Seyfettin Güneştan Caddesi’nde maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Seyfettin Güneştan Caddesi’nde yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları deneni ile trafiğin yoğun olduğu çarşıda kaza meydana geldi.

Bu sabah saatlerinde 34 KK 3797 plakalı adı öğrenilemeyen lüks otomobil sürücüsü, demir bariyerlere üstüne çıktı. Lüks araçta maddi hasar meyana geldi. Trafiği akşının durmasına neden olan kaza daha sonra vatandaşların çabası ve Forklift yardımıyla araç özenli bir şekilde bariyerlerin üzerinden kaldırıldı. Araç güvenli bir yere taşınmasının ardından trafik normale döndü. İşte bu kazanın ardından çevre sakinleri ve esnaf bölgedeki trafik güvenliğinden dert yandı.

Aynı caddede esnaflık yapan Mehmet Tahir Ş., Caddede yeterli tedbir alınmadığı için böyle bir kaza yaşandığını aynı yerde defalarca maddi hasarlı kaza meydan geldiğini söyledi.  

Belediye tarafından trafik akışının sağlanması amacıyla orta şeride demir bariyerler yerleştirildi. Sık sık kazaların yaşandığı caddede maddi hasarla meydana geliyor. Ara sokaklardan çıkan araçlar bazen dönüş alamıyor. Alıverişin, bankaların, marketlerin yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu şehrin kalbi durumundaki en işlek cadde burası.

Bu caddede kazanın eksik olmamasının bir diğer nedeni de işyerlerinin kaldırım işgali araçların görüş açısını kısıtlaması. Buranın kaza bölgesi olmaktan kurtulması için ortadaki demir bariyerlerin kaldırılmasıdır. Yerine Termoplastik Poliüretan malzemesinden üretilen esnek, kırılmaz olan Delinatör kullanılmasıdır.

Daracık yolda trafik çift yönlü akıyor. Ayrıca bazı sürücüler gelişi güzel park etmesi sonucu yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor.

Selahattin Erol / Midyat Gündem