Midyat'ta Bütün Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Mardin’de 'Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' kapsamında Midyat ilçesinde birçok kutlama ve farkındalık etkinliği yürütülüyor.

Midyat ilçesinde faaliyetler kapsamında ilçede eğim gören anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Lise’ ye öğrencilerine trafik eğitimi veriliyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde, Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda eğitim veren öğrencilere trafik kuralları Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği görevlisi Ahmet Güzel tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Güzel, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İlçede faaliyet gösteren tüm okullarda trafik dersi veriliyor. Öğrencilere, eğitici kısa film gösteriminin ardından, yolun karşısına geçiş kuralları, güvenli bisiklet sürme, kask kullanımının ve emniyet kemerinin faydaları, yaya güvenliği ve trafik ışık, işaret ve levhalarının bilinirliği konularında bilgilendiriyoruz. Ayrıca, öğrenci servislerine inme - binme, okul servis güvenliği, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemerinin kullanımı ve önemi ile genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler aktarıldı " Dedi.

Midyat Gündem / Selahattin Erol