"sarı" kategoride yer alan Mardin’de salgınla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor

MARDİN - Yeni tip koronavirüs (Covid-19) risk haritasına göre "sarı" kategoride yer alan Mardin’de salgınla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Orta riskli iller arasında yer alan Mardin’de, Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince; Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilçedeki okul kantinleri, öğretmenevi, fırın, bakkal, lokanta, berber, kuaför ile kasaplarda hijyen ve fiyat denetimi gerçekleştirildi.

Salgınla mücadele çalışmaları kapsamında cadde ve sokaklarda bilgilendirme yapan ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı ekipler, tedbirlerin yoğunlaştırıldığı bölgelerdeki esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

Orta riskli iller arasında yer alan Mardin’de ise Covid-19 tedbirleri, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ın katılımıyla denetlendi.

Midyat ilçesinde gerçekleşen denetime katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, öğretmenevi, okul kantinleri, yemekhaneler, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda görevlilere çeşitli uyarılarda bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Altay, denetimlerin, her gün farklı kurum müdürünün katılımıyla sahada devam ettiğini söyledi.

Salgının etkisinin azaltılması konusunda vatandaşlara çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Altay, “Kaymakamlığımızın talimatıyla ilçe sağlık kurulu olarak denetimleri olarak okul kantinlerimizde, okul yemekhanelerinde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gıda üretimin yapıldığı her yerde hijyen şartlarına riayet edilip edilmediğini, sağlıklı bir şekilde ürünlerin paketlenip öğrencilerimize sunulup sunulmadığını denetlemek üzere İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Belediyemizin Zabıta ekipleri ile beraber denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Her şey çocuklarımızın sağlığı için. Yeni normalleşme döneminde denetimlerimizi hiçbir zaman aksatmıyoruz. Sürekli bir şekilde bu denetimlerimizi sürdürüyoruz. Sistematik olarak bu denetimleri devam ediyor. Bundan sonrada devam edecek. Personelimiz, çalışanlarımız bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor. İnşallah sağlıklı bir şekilde bu süreci yönete caz ve hep birlikte bu kovit belasından kurtula caz.” İfadelerini kullandı.

Belediye Zabıta Amiri Barış Özsunar ise, bilindiği üzere koronavürüsle mücadele kapsamında ülkemiz genelinde bir normalleşme süreci başladığını anımsatarak, renk kodu uygulamasıyla beraber Mardin ilinin sarı kod olmasıyla bir normalleşme süreci başladığını söyledi.

Zabıta Özsunar, şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu dinamik denetim kapsamında Midyat Kaymakamlığımız ve Midyat Belediye Başkanlığımızın organize etmiş olduğu denetimlere eşlik ediyoruz. Tüm Midyat’ımızda bu denetimler kapsamında sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarını genelde kontrol ediyoruz. Herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi için Midyat Kaymakamlığımız ve Midyat Belediyemizin bu konuda ara vermeden sıklıkla denetimlerine devam ediyor. Hem vatandaşlarımız nezdinde, hem işletmeler nezdinde güzel geri dönüşümler sağlıyor. İlçe genelenimizdeki tüm okul kantinleri başta olmak üzere, yatılı bölge okulları, marketler, kafeteryalar, pastanenler, lokantalar, umuma açık tüm işletmeleri hepsini denetledik ve denetlemeye sıklıkla devam ediyoruz. Bu kapsamda esnafımızda bize geri dönüşüm olarak güzel tepkiler veriyor. Esnafımız bu konuda tüm kurallara uymaya riayet ediyorlar.” Şeklinde konuştu.

Unlu mamuller işletmecisi Ahmet Ercüment’te, “burada gündelik ürünlerin her zaman taze çıkmaktadır. Temizlik ve hijyene önem veriyoruz. Bize sundukları 14 kurala uyarak, maske ve eldiven kullanmaya dikkat ediyoruz. Kesinlikle dezenfektasyonu kullanmadan kimseyi işyerine almıyoruz. Bu sayede de önlemleri en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Normalleşme süreci her yerde olduğu gibi bir rehavete kapılma var. Fakat bizler işletmeciler olarak çok dikkat ediyoruz. Sosyal mesafe olsun, hijyen ve mesafe kurallarına uyuyoruz.” Diye konuştu.