Midyat’ ta "Denetimli Serbestlik" Toplantısı Gerçekleşti

MARDİN - Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulu 2019 yılı ilk Mart ayı Koruma Kurulları toplantısını gerçekleşti.

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz başkanlığında Denetimli Serbestlik Salonunda gerçekleştirilen toplantıya kurul üyeleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak, Denetimli Serbestlik Kapsamında bulunan yükümlülere yönelik düzenlenecek yardım ve kurslar karara bağlandı.

Toplantıda alınan kararlarda ise; “Denetimli Serbestlik Kapsamında bulunan yükümlülere yönelik düzenlenen Arıcılık projesi kapsamında açılan ve başarılı olan 8 kursiyere sertifikaları verildi. Kurula başvuruda bulunan denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin ve eski hükümlülerin talepleri ve gerçekleşebilecek projeler değerlendirildi. Alınan kararlar doğrultusunda; Mardin İş Kur İl Müdürlüğü işbirliğinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere yönelik olarak; "Uygulamalı Girişimcilik Kursu" gerekli kurumlar ile iletişime geçilmesi görüşüldü. Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma yükümlülüğü kapsamında, okulların yaz tatillerinde daha etkin çalışmalar yürütülebilmesi için denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere yönelik "Boyacılık" kursların açılması görüşüldü. Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde ülke genelinde gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Midyat ilçesinde’ de  "Adalet Ormanı" oluşturulması kapsamında yer tespiti gerçekleştirilmesi, ağaç dikim çalışmalarına başlandığı ve 21 Mart 2019 tarihinde fidan dikiminin tüm kamu kurum, kuruluşların katılımı ile etkinliğin yerine getirilmesi görüşüldü.

Ayrıca gündem dışı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün kuruluşundan itibaren Koruma Kurulu üyeliğini yürüten Midyat Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal’ın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler ile görevi sona erecek olması nedeniyle, Kurul Başkanı Zeynel Abidin Akkiraz' ın önerisiyle bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmak adına Onursal Üye olarak belirlenmesine karar verildi.

Düzenlelen toplantıya, Midyat Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Tevfik Baysal, Midyat Denetimli Serbestlik ilçe Müdürü Serdar Erdoğan, Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Midyat Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürü Mikayil Mahmat, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahir Mahir Coşkun, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Melih Tekdağ, Midyat Baro Temsilcisi Avukat Mehmet Sait Baş, Midyat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Allattin Bilgiç, Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş, Midyat Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, Türk Kızılay Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat, Ziraat Bankası Müdürü Hayrullah Gürbüz, İş Bankası Midyat Şubesi Müdürü Ali Sezer, Denetimli Serbestlik Memuru Veysi Gültekin ve Psikolog Mehmet Sait Ağırman ve Mardin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhat Bilge katıldı.

Midyat Gündem / Selahattin Erol