Artuklu Üniversitesi Doğal Taş Programı Açıldı

Mardin Artuklu Üniversite (MAÜ)'ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) Doğal Yapı Taşlar bölümünün açılışı gerçekleşti.

Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları bölümü ilk kez öğrenci almaya başladı.

Yolbaşı mahallesinde eğitim ve öğretime başlayan Doğal Yapı Taşları bölümü açılışında, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça; büyümeye devam eden üniversiteye yeni bölüm ve programlar kazandırıldığını söyledi.

Rektör Ağırakça; "Bilgiyi üreten üniversite olarak bizler öncelikle ilim ilim içindir anlayışının biraz daha ötesinde ilim halka hizmet etmek içindir anlayışı ile hareket etmeye çalışıyoruz. Üniversitelerin bazı çok istisna programları vardır. Bu müstesna programların başında bölgemizin el mesleği olan telkâri mesleğinin yaygınlaştırılması ve yine bunun yanında kadim bir meslek olan Doğal Yapı Taşları programının bu şekilde kurulmuş olmasıdır. Bu da üniversitenin halka ne kadar yakın olduğunu göstermektedir."

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’ ise, “Midyat Katori taşının günlük ticari hayatta hak ettiği yere ulaşması açasında ve buna benzeri adımlarla hak ettiği değeri alacağına inanıyorum. Eski zamandan beri Midyat Katori taşının ciddi anlamada bir ekonomik kar ele edilmesi adına yapılan büyük çalışmalardır.” dedi.

Kaymakam Tekin daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça taş işlemeli bir plaket takdim etti.

Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir'de; Yolbaşı mahallesine daha Lise gelmeden yüksekokul geldiğini kaydederek, eski belediye binasını Doğal Yapı Taşları bölümü olarak kazandırdıkları kaydetti.

Midyat Meslek Yüksek Okulu 1. Sının ve tek bayan öğrencisi Merve Arısoy ise, Hatay ilinden Midyat’ta geldiğini ve bu bölümü seçtiğini ifade ederek, “ bu meslek bende daha fazla merak uyandırdı. Çok değişik geldi bir sanat sonuçta, çok ilgimi çekti. Erkek mesleği gözükse de bir bayan da yapabiliri. Kadınların elleri daha yatkın ve beceriklidir. Herkese bu bölümü tavsiye ediyorum. “şeklinde konuştu.

Doğal Yapı Taşları bölümünün açılışının ardından okulun eğitim vereceği binanın açılışı gerçekleşti.

Açılışa; Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Artuklu Üniversitesi Öğretim görevlileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.