Geleceğin Midyat oluşturacak projelerle şehrin merkezini yeniden imar eden Midyat Belediyesi, eski askeri lojmanların yıkımı için çalışmalara başladı.

Eski askeri lojmanlar alanıyla birlikte yeşil alan ve park projesi hayata geçiriliyor.


Askeri lojmanların yıkımı Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, ilk kazmayı vurmasıyla gerçekleştirildi. İlçede, buna benzer ekonomik ömrünü tamamlamış yapıları Midyatlılara yeşil alan olarak çeviriyor. Daha öncede karayollarına ait olan bina ve alanı, millet bahçesi olarak yıkılmıştı.

Göreve geldiği günden beri yaptıkları projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Veysi Şahin, yıkım alanında ilk kazmayı vurarak şöyle konuştu.


 

Bu gün Midyat’ımız için gerçekten tarihi bir gün. Sizlerinse bildiği gibi bundan aşağı yukarı 40- 50 yıl önce askeri lojman olarak inşa edilen fakat ekonomik ömrünü tamamlayan karşıda gördüğünüz binayı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında ve yine aynı şekilde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı sayın Murat Kurum'un nezdinde belediye olarak yaptığımız girişimler sonucu ticari alan olarak daha önceden belirlenen bu binayı Midyatlıların nefes alabileceği bir park olarak meclis kararıyla ticari alandan yeşil allana dönüştürmüş bulunmaktayız. Bu vesileyle başta belediye meclis üyelerimize, belediye başkan yardımcılarımıza ve bütün belediye personeline şahsın ve tüm Midyatlar adına teşekkür ediyorum. Midyat’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. İnşallah daha ilerideki zamanlarda yine buna benzer ekonomik ömrünü tamamlamış yapıları Midyatlılara yeşil alan olarak hizmete sunacağız. Ben bu vesileyle tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum, hepinize tekrar hoş geldiniz sağ olsun var olun.” Diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yeşil alan olacak eski askeri lojmanların yıkımına başlandı.

Yıkım törenine belediye Başkan yardımcıları belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=LULiIPwFvUY&t=16s