Mardin'in Midyat ilçesinde 32 Yıl Önce Katledilen Terör Kurbanları İçin Anma Töreni Düzenlendi.

1987 yılında PKK'lı teröristlerce öldürülen 7'si çocuk 11 kişi mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Başyurt köyü Efeler mezrası İlköğretim ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve istikbal marşının okunmasıyla başladı.

İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ahmet Keremit, törende yaptığı konuşmada; Bugün burada PKK terör örgütü mensuplarınca Türkiye Cumhuriyetinde yapılan katliamların en ağırlarından biri olan Başyurt katliamınındı şehir edilen vatandaşları anmak ve ailelerinin acılarını paylaşmak üzere bulunduklarını söyledi.

Yüzbaşı Keremit şöyle konuştu:” Sözde insan hakları uğruna, katlettikleri çocukların da yaşama hakkı vardır. Ve bu eli kanlı terör örgütün insan haklarından bahsederek asıl masum vatandaşlarımızı katledip onların yaşama hakkını elinden almıştır. Artık milletimiz bu hain örgütün gerçek yüzünü görmüş olmakla beraber PKK terör örgütü tarafından kanı emilerek kandırılan masum gençlerimizin bu örgütten giderek uzaklaşması bölücü terör örgütü için en büyük kıyımdır.” Dedi.

Biz güvenlik Güçleri olarak uyanık olmak, tehlikeleri tam olarak görmek ve zamanında tedbir almak zorunda olduklarını kaydeden Keremit, “hiçbir illegal yapıya fırsat vermeyeceklerini göstermek amacıyla halkımız ile birlikte bugün olduğu gibi her zaman el eleyiz.“ şeklinde konuştu.

Basri Ağırman’da, “Şehitlerimizin en küçük iki yaşında, en büyüğü 70 yaşındaydı. Kana doymaz bu terör örgütünü yaptığını unutmayacağız ve unutturmayacağız.  Acımız bugün gibi tazedir ülkemizin birlik ve beraberliğine uazanan bu yolda millet olarak çok şehit verdik ve vermeye devam edeceğiz. Bizi kesinlikle yıldıramazlar." diye konuştu.

Törenin ardından terör örgütü PKK'nın saldırısında hayatlarını kaybedenlerin ailelerini ziyaret edildi.  Daha sonra şehit vatandaşların mezarları ziyaret edildi.

Mezarlıkta, İlçe Müftüsü Şafi Bilik’in okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından yaşamını yitirenler için dua edildi.

Hayri Akçay ise, şehit edilen ve mezarda yatanlardan üç tanesinin ablası bir tanesinin abisi olduğunu göstererek, “PKK terör örgütünün yaptığı en kanlı ve çocuk katliamlardan birisi olduğunu söyledi. Ailemizden dört şehit verdik”

Şehit ablasının ismini taşıyan Nahide Akçay ise, şehit kardeşleri olduğunu belirterek, “ailemizden dört şehit verdik. Mücadelemize devam ediyoruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bizde çocuklarımızı aynı şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Şehiterin yakınları olan 11 yaşındaki Garbi Akçay ve 9 yaşındaki Emre Akçay ise, “dayımın ismini aldım. Kim onları öldürdüyse Allah onların cezasını versin.” Dedi.

Daha sonra şehitler anısına mevlit okutuldu ve yemek verildi.

Törene, Mardin İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay İlker Gönen, İlçe Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, İlçe Jandarma Komando Tabur Komutan Vekili Binbaşı Hüseyin Ünlü, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü İsa Kurnaz, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Midyat Gündem