Midyat'ta "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için Kitap Bağış Kampanyası" başlatıldı

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Mart ayında Türkiye genelindeki Ceza İnfaz Kurumlarında kütüphane kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye genelinde eş zamanlı tüm illerde başlatılan kampanya ile ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kütüphanelerdeki kitaplığın zenginleştirilmesini amaçlayan kampanyanın Midyat ayağının startını Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun verdi.

Bu çerçevede tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından bugün saat 11:00’de ilk kitap bağışı yapılarak kampanya başlatıldı

Buna bağlı olarak, Mardin’in Midyat ilçesinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü önünde kurulan çadırla ilk kitap bağışı yapılarak kampanya başlatıldı.

- Kampanyaya ilk kitap bağışı Kaymakam Tekin Dundar tarafından yapıldı.

Kurdele kesimi ve açılışta ilk kitap bağışı Kaymakam Tekin Dundar tarafından yapılmasının ardından, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, tarafından kitap bağışında bulundu.  

- Cumhuriyet Başsavcı Burak Olgun; "Kitap Bağışı Kampanyasının Midyat’taki hükümlü ve tutukluların, eğitimine ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamasını umut ediyorum”

Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun; gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı ve Kültür Bakanlığının 2021 yılının Mart Ayı’nda, hükümlüler için kitap okuma kampanyası kapsamında bugün itibari ile bizde ilçe merkezinde olması sebebi ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’müzün önünde kitap bağış kampanyası için oluşturduğumuz çadırımızı ilçe protokolünün katılımıyla hizmete açtıklarını söyledi.

Başsavcı Olgun, “İnşallah burada bağışlanacak kitapların, hükümlülerin eğitimine ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamasını planlıyoruz. Önemli olan hükümlülerin Ceza İnfaz Kurumlarında bulundukları süre içerisinde onların topluma rehabilitasyonlarını sağlamak. Bu okuma alışkanlığı kazandırma projesi de bu noktada atılmış önemli bir adımdır. Ben bunun Midyat’taki Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlülerimize hayırlı olmasını, onların eğitimine ve rehabilitasyonlarına katkı sağlamasını umut ediyorum.” Diye konuştu.

Cevat Turgut isimli Din görevlisinde, yaklaşık 50 kitap bağışında bulunarak, Adalet Bakanlığının düzenlemiş olduğu kitap kampanyasına destek için geldiklerini ifade ederek, “Kampanya’ ya 50 kitap bağışında bulunduk. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü dinimizin ilke emri “Oku” dur. Hepimizin okuması gerekir. Ne kadar çok okursak o kadar ilerleriz.” Dedi.

Düzenlenen törene, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Ataş, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, Midyat M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mikail Mahmat, İlçe Sağlık Müdürü Sertaç Çelebi, İlçe Halk Kütüphanesi Müdür vekili Alaatin Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Denetimli Serbestlik İlçe Müdürü Serdar Erdoğan ile diğer Daire Amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Midyat Gündem Com / Selahattin Erol

Midyat Son Dakika Haberleri