Midyat'ta Yeni Zelanda'daki terör saldırısına tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen terör saldırısı kınandı.

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Hacı Kasım Altunkaya Cami avlusunda, ikindi namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Cami İmam Hatibi Metin Öner tarafından şehitler için dua edildi.

Midyat Sivil Toplum Platformu adına, bir araya gelen vatandaşlar Yeni Zelanda' da iki camiye düzenlenen terör saldırısı telin edilerek protesto edildi. Toplan kalabalık pankart, döviz ve sloganlarla saldırıyı kınadı.

Midyat Sivil Toplum Platformu adına Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel tarafından basın açıklamasını okundu.

Yücel açıklamasında, Son günlerde İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırılar arttığını söyledi.

Yücel şöyle konuştu:” Siyonist İsrail, Kudüs'te kutsal mabedimiz Mescidi Aksay’ı işgal ederek, Müslümanlara ağır zulümler yapmaya devam etmektedir. Yeni Zelanda'da aşırı Sağcı teröristler örgütlü ve planlı bir şekilde Cuma namazı esnasında camilere saldırarak 49 masum Müslümanın Şehit etmiştir. Bu tür saldırıların tesadüf olmadığı ve uzun yıllardır batılı ülkelerde İslam'a ve Müslümanlara karşı yöneltilen düşmanca fikir, söylem ve uygulamaların bir sonucu olarak ortaya çıktığı görülmektedir.” dedi.

İslamofobi bir insanlık suçudur ve batı toplumlarının esir aldığının kaydeden Yücel, “Kınıyoruz! Maalesef üzülerek şahitlik ediyoruz ki İslamofobik tavırlar ülkemizdeki bazı çevreler tarafından da iştahla sergilenmektedir. Erzan’ı Şerif’e yönelik hazımsızlık bunun en son göstergesidir. Bu bağlamda ilk mabedimiz Mescidi Aksa’ya, Yeni Zelanda'daki camilere ve savunmasız insanlara yapılan saldırılar ve ülkemizde bazı çevreler tarafından Ezana karşı yapılan saygısızlık kabul edilemez. Kınıyoruz!” şeklinde konuştu.

Ardından, Molla İbrahim Akar ise, dün haçlı saldırıları bugün maalesef başka şekilde gerçekleşmekte olduğunu kaydetti.

Din-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Tevfik Acar'da; Burada Midyat halkı olarak saldırıyı kınamak için toplandıklarını söyledi. Acar, “ yer yüzenden nerede ben Müslümanım diyor ise bu zulme Le diyecek (hayır) diyecek.” Dedi.

HÜDA-PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, “Gün birlik günüzdür. Gün haçlı zihniyetine gereken dersi verme zamanıdır. Gün vahdet günüdür. Özellikle bugünden itibaren camilerimizin, mescitlerimizin tıklım-tıklım doldurmamız gerekir. Ancak bu şekilde müşriklere dersini vermiş oluruz.” Dedi.