Midyat'ta Zeytin Dalı Harekatı İçin Dua Edildi

Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar sabah namazında buluşup "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik için Fatih süresi okudu, dua etti ve mevlit okudu.

Midyat ilçe Müftülüğü tarafından ilçe merkezinde bulunan Hacı Hasan Gündüz Camisi'nde düzenlenen program sonrasında cemaate çorba ikram edildi.

Camide, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'in harekatı zaferle sonuçlandırması için dua edildi.

Namaz sonrası Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, "Milli Birlik ve Beraberlik" konulu sohbet verdi.

Umutla Yaşam Derneği Başkanı Murat Ay, Müftülüğün düzenlediği programa destek için çorba dağıtıklarını söyledi.

Ay, “dernek olarak arkadaşlarımızla birlikte mevlit okuttuk. Amacımız, zeytin dalı operasyonunda olan Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu hissettirmektir. Biz bugün bunu manevi olarak yapıyoruz. Maddi ve manevi olarak’ta yanlarındayız. Bize görev verilse de göreve hazırız ve amadeyiz.” dedi.

Zeytin Dalı operasyonunda olan Mehmetçiğimize Fatih süresi okuyup dua ettiklerini söyleyen Alaattin Bilgiç isimli vatandaş ise, “ buradaki gaye sabah namazları buluşmasında sabah namazının önemini belirtmektir. Bugün ayrıca ayrı bir önemi var Mehmetçiğimize dua ettik. Allah memleketimize, Mehmetçiğimize zeval vermesin.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekâtına destek ve dualarda bulunmak için burada olduklarını belirten Masum Yarış’ta “rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Kürt halkıyla herhangi bir alacak verecek bir şey yoktur. Hepimiz kardeşiz, biriz, beraberiz. Afrin de bulunan Amerikan ve Siyonistlerin birleşmesi üzerinde operasyon yapıldı.  Başkomutanımızın emrindeyiz, emirlerini bekliyoruz. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar ihsan eylesin. Her zaman emrindeyiz emirlerini bekliyoruz.” Diye konuştu.