Derneğin Seyitler Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında bulunan bürosundaki seçime üyelerin çoğunluğu katıldı. 1. Olağan Genel Kurul, Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından, divan seçimi yapıldı.

Tek adayın olduğu seçimde Süleyman İş, başkan seçildi.

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanlığına seçilen Süleyman İş, Genel kurulda yaşanan saygı, sevgi ve nezaket ortamı meslektaşlarımızı duygulandırdığı gibi, ziyadesi ile de mutlu ettiğini ifade etti.

Biz Birlikte Daha Güçlüyüz

Başkan İş konuşmasını şöyle dürdürdü. “Biz Birlikte Daha Güçlüyüz. Bundan sonraki süreçte Gazetecilik ve Yazarlık mesleğine ne kazandırabiliriz? Bunun mücadelesini hep birlikte el ele vereceğimizi görmek, beni ve katılımcı diğer meslektaşlarımızı gelecek güzel günlere dair umutlandırmıştır. Siz değerli meslektaşlarımızın katkıları, bizlere olan inançları ve teveccühleriyle bu yolda yılmadan ve eğilmeden yürümeye devam edeceğiz. Mesleğimize ilişkin proje ve fikirleri olan değerli meslektaşlarımın bunları bizlerle paylaşmaları halinde projeleri değerlendirilerek, gerekli bütün adımlar atılacaktır.” Dedi.

 Gazetecilik ve Yazarlık mesleği üzerinde oluşan bu aydınlık atmosferin sürdürülebilmesi ve mesleğimizin amaçlarına ulaşabilmesi için katkılarını esirgemeyen ve vazife şevk ve aşkı ile beraber yola çıktığımız tüm üyelerimize yapılan ilk genel kurulda şahsımı Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanlığı görevine layık görüp, teveccüh gösterdikleri için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.