Midyat’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Mardin’in Midyat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kutlamalar, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstü'ne çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda ve istiklal Marşı okundu.

Kaymakam Tekin, yerel yönetimlerin en küçük birimi olarak muhtarların vatandaşların 24 saat dayalı hizmetlerinde olduğunu söyledi.

Tekin şunları kaydetti: “Ben kendi adıma mutluyum. Hakikaten hep birlikte güzel işler çıkarıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda yakın bir iş birliği halindeyiz. 2019 yılında yerel seçimlerde milletimizin güvenine mazhar olmuş adaylar seçilecek. Sizlerden ricam bu süre zarfında vatandaşı kamplaştıracak, karşı karşıya getirecek herhangi bir yaklaşıma müsaade etmemenizdir. Bu bizim için önemlidir.” Dedi.

Midyat Muhtarlar Derneği Başkanı Talip Gürbüz ise, törende şöyle konuştu: "Muhtarlarımız, köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinden aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinmelerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu gününün “muhtarla günü” ilan edilmesine vesile olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonuna ve üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Törene, Midyat Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, Midyat İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Abdurrahim Güneş, Midyat Belediyesi Personel Müdürü Şehmus Gümüş ve muhtarlar katıldı.