Midyat’ta Afad'dan Kız Öğrenci Yurdunda Tatbikat

Mardin İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Midyat Aziz Sancar Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

İl AFAD Eğitim Uzmanı Mehmet Garguli tarafından yurt öğrenci ve çalışanlarına sunum eşliğinde " yangın ve deprem " konulu eğitim verildi.

İl AFAD Eğitim Uzmanı Mehmet Garguli, bunla toplumun yangına depreme karşı dirençli bir topluma dönüşmesi için farkındalık ve duyarlılığı artırmak ve güncel tutmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Garguli, “bunla en azından personel ve öğrencilerin özellikle yurt gibi kitlesel alanlarda bulunan yerlerde öğrenci ve personelimiz en kıssa sürede afete karşı nasıl bir tahliye gerçekleşir. Böyle bir süreci yaşadığımızda tahliyede yaşayabileceğimiz aksaklıklar şimdiden görülerek en azından daha sonrasına sorunları ortadan kaldırmak için yapılan bir eğitim ve tatbikat sürecidir.” Dedi.  

Daha sonra senaryo gereği, yurt binasının tahliyesi ve toplanma tatbikatı yapıldı. Yangına müdahale, yangın söndürme cihazlarının kullanımı, rüzgâr yönünün belirlenmesi ve yangına müdahalede ilk dakikaların önemi konularında bilgi aktardı. AFAD ekibi yangın tatbikatı yaparak teorikteki bilgilerin, uygulamaya dönüşmesine katkıda bulundu.

Son olarak ise öğrencilere olası bir deprem durumunda nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verilerek, deprem tatbikatı yapıldı. Çalınan sirenle birlikte başlayan tatbikatta, binadakiler güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Şef Ahmet Eryıldız, Orhan Yılmaz ise broşürler dağıtarak öğrenci ve personeli bilgilendirdi.

Tatbikata, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Sivil Savunma Amiri Faysal Karadağ, Aziz Sancar Midyat Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Züleyha Kaplan, yurt görevlileri ve öğrenciler katıldı.