Midyat’ta bir dizi açılış gerçekleşti

Mardin’in Midyat ilçesinde bir dizi açılış gerçekleşti.

Midyat Belediyesi ilçeye yenilikler kazandırmaya devam ediyor. Bunlardan Acırlı Mahallesinde Ulucami, 7 Kardeşler türbesi restore edilerek, spor kompleksi ve muhtarlık binası açılışı gerçekleşti.

Bir dizi açılışa Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada Midyat son birkaç yıl içinde çok değiştiğini ifade ederek, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak Midyat’ta ve mahalleleri ile beraber yapmış olduğumuz sıcak asfaltlarla, taziye evleri çocuk parkları 250 milyona yakın destekleri olduğunu söyledi.

Bundan sonrada Midyat’ta desteğimiz devam edeceğini kaydeden Yaman şöyle konuştu, “Midyat Belediyesi ve Kaymakamlığın muhtarların talepleri üzerine bundan sonra yine sıcak asfaltlarımız yapılacak. Çocuk parkları ve taziye evlerimiz yapılacak. Şehir merkezinde bize ait olan ana yollarda yeni yapılanmalar ve iyileştirilmeler yapılacak. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın bölgeye olan destekleri ve bölge insanına olan sevgisine burada yapmış olduğu buraya yapmış olduğu destekleri hem takip edeceğiz ve hep beraber yürüteceğiz. Bu birliktelik ve beraberlik devam ettiği sürece bölgenin en güzel şehirlerinden biri olan masalsı Mardin ve ilçeleri başta olmak üzere daha fazla yatırım olacak.” Şeklinde konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise, “bizim hedefimiz halka inmek ve halka hizmettir.  Halk inan ve halka hizmet eden her zaman anılır. Bizim amacımızda görevimizde bir makamda iken o makamın gereğini yapmak ve görevi bıraktıktan sonra iyi anılmaktır. Önemli olan öldükten sonra yaşamaktır. Yaşayabilmek içinde arkandan eser bırakmaktır.” Dedi.

Esrelerin Midyat ilçesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi’de, “Buradaki halkımızın ibadetlerini temiz güzel bir ortamda ve eski mimariye özgün yapılmış olması çok güzel. Eski tarihi yapıların yeni yapılarda da yaşatılması bizleri de memnun ettiği, kadar taş ustalarımıza ekonomik anlamda destek oluyor.” Dedi.  

Yapılan açılış ve konuşmaların ardından Caminin avlusunda mevlit şerif okutuldu. Okunan mevlitti şerif ardından topluca yemek yendi.