Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman yaptığı açıklamada, kentte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyledi.

Midyat’ta bir otelde gerçekleşen etkinliğe Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman, Midyat Kaymakamının Hüseyin Tekin’in eşi Merve Tekin, Midyat Belediye Başkan yardımcısının eşi Müzeyyen Baysal, ilçe kaymakamlarının eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mardin Valisi’nin eşi Gülseren Yaman, yaptığı açıklamada;  Mardin’e geldiğimizden bu yana vatandaşlarımızla bir arada içi içe olmak adına birçok proje uygulamaya koyduklarını, “Genç Kızlar Buluşuyor” bu projelerden bir tanesi olduğunu kaydetti

Gülseren Yaman,  proje hakkında şöyle konuştu. “ Mardin’deki bütün kırsal ve merkez mahallelerimizden 700’e yakın genç kızımızı milletin evi Vali Konağı‘nda ağırlamaya çalıştık. Daha sonra gelen genç kızlarımıza fidan hediye ettik. Bu fidanları gidip mahallerinde dikmelerini söyledik. Her genç kızımızın Mardin’imizin bir gönül elçisi olmasını ve bizleri kendi mahallelerinde temsil etmesini istedik. Genç kızlarımızın sosyal sorumluluk projelerinde katkı sunmalarını sağladık. Hem de Mardin’i göremeyen bir yığın genç kızımız var bizim. Daha sonra mahallelerinde yaşan iki aile tespit etmelerini istedik. Onlara Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin Mardinmasa ekibimizle birlikte 700 mahallede bin 400 aileye sevgi ve selamlarımızla çeşitli hediyelerini gönderdik. İl merkezinde bu aktiviteler bittikten sonra şimdi her ilçemizde konağımıza gelen genç kızlarımızla onların yanında getirdiği ailelerle ve genç kızlarla buluşuyoruz. Nu şarkı burada bitmez diyor v onlarla hep beraber Mardin’in geleceği için onlarla birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Midyat Kaymakamının eşi Merve Tekin ise, Midyatlı genç kızlarımızla gönül gönülleyiz el eleyiz, genç kızlarımız geldikleri için onlara çok teşekkür ediyoruz, biz onların hep yanındayız, onlar istediği sürece onların yanındayız.  Biz her zaman ele ele gönül gönülle ola caz.  Buradaki amaç devletin sıcak elleri onlara ulaşsın, imkânsızlıkları varsa onlara yardımcı olmaya çalışalım. İmkânsızlıklarını imkânlı hale getirmeye çalışalım. Mutlu huzurlu bir şekilde Midyat’ımızda yaşayalım.” dedi.

Mardin Valisi’nin eşi Gülseren Yaman

Midyat Kaymakamının eşi Merve Tekin