Midyat’ta Kan bağışında 'ramazan mesaisi'

 Türk Kızılayı, ramazanda ortaya çıkan kan ihtiyacını karşılamak için Mardin’in Midyat ilçesinde kan bağışı için ramazan mesaisine kadar sürdürüyor.

 Midyat ilçesinde Kan bağışında 'ramazan mesaisi' yaparak vatandaşları kan vermeye davet ediyor.

 Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Güney Anadolu Diyarbakır Bölge Kan Merkezi' nin kan ihtiyacını, karşılamak için aralıksız çalışıyor. Ramazanda kan stoklarını yeterli seviyede tutabilmek amacıyla vatandaşların bağış noktalarına gelmelerini bekliyor.

 Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, yaptığı açıklamada, iki gündür Midyat’ta kan bağışı kampanyası gerçekleştirdiklerini Ramazan ayında düşen kan bağışlarından dolayı kan stoklarımız kritik seviyelerin altına düşmüş bulunmakta, hastanelerde umutla kan bekleyen kardeşlerimiz var. Bizden umutla yardım elini uzatıp kan bekliyorlar.  Bunların bu sıkıntılarını bu mağduriyetlerini ortadan kaldırabilmek için canla başla çalışmaktayız. Bizim buradaki temel amacımızda bu insanların sıkıntılarını bertaraf etmek bunun içinde duyarlı bağışçılara ihtiyaç duymaktayız. Sloganımız her zamanki gibi ’bağışlanan bir ünite kan, kurtarır üç can’ tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz.” Dedi.

 Türk Kızılay belirli bir uygulamaları olduğunu kaydeden Koç, belirli kan bağışında bulunan dönerlere madalya takdim ettiklerini Midyat’ta yaptıkları faaliyette onucu bağışında bulunan 5 bağışçıya bronza madalyasını takdim ettiklerini aktardı.

 Muhammed Arif Akbulut isimli kan bağışçısı, “kan vermeyi çok seviyor ve kan verdiğim için mutluyum. Verdiğim kan inşallah hastalara şifa olur. Herkese tavsiye ediyorum. Lütfen kan bağışlayın.” dedi.

 Şehmus Atalay ise, “kan ver hayat kurtar. Kan herkese lazım. Kan demek can demek. Hepimiz kan vermeye gönüllü olmaya davet ediyorum.”

 Kan vermenin çok güzle bir duygu olduğunu belirten Cüneyt Oral’da, “insanları mutlu etmek insanların faydasına olan çok güzle bir duygu. Onun için sizde sağlık yaşam için kan verin”.

 Yapılan 11. Bağışında dolayı Kemal Ergün’e sertifika ve bronz madalya takdim edildi.

 İnsanlık görevini yerine getirdiklerini aktaran kant bağışçıları, elimizden bu geliyor bunu yapıyoruz. Her sağlıklı bireyin kan vermesi gerekiyor.

 Hem kanımı tazeleyicim, hem de kanım inşallah birilerine faydalı olur. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz.

 Kan verme işlemi iftar saatinde gece 00.00 sıralarına kadar devam etti.