Midyat’ta yollar yapılmayı bekliyor...!

Midyat’ın çoğu sokak ve mahallesindeki yolların durumu yaşanan sıkıntıları da ortaya koyuyor.

Yazın tozdan, kışın çamurdan dolayı yollarda dolaşamadıklarını ileri süren mahalle sakinleri, yollarının bir an önce yapılmasını istediler.

Kış aylarında oluşan çamur ve sorunlarla adından söz ettiren mahallelerdeki yol sorunu, havaların soğumasıyla birlikte çözülmeyi bekliyor.

Midyat’ın hemen hemen her sokağı ve mahallesinde bu sorunun boy gösterdiği bilinirken oluşan tümsekler ile çukurlar sürücülere de sıkıntı anlar yaşatıyor. 

Bozuk yollar konusunda en fazla sıkıntı yaşayan mahalleler ise Bağlar, Cumhuriyet, Seyitler ve Sanayi mahalleleri.

Bağlar mahallesinde ise binlerce öğrencinin öğrenim gördüğü okullara giden bağlantı yolları ise acili yet söz konusu. Araçların geçişi sırasında oluşan toz bulutu, okul ve hane halkının üzerine adeta yağmur gibi yağıyor. Vatandaşlar pencere ve kapılarını kapatmak zorunda olduğu gibi, balkonlara çamaşır asmak nerdeyse imkânsız. Ev hapsi yaşayan vatandaş bir an önce yetkililerden çözüm bekliyor.

Bağlar mahallesinde bulunan Nazım Hikmet Caddesi, Şehit Ökkeş Özdemir Caddesi'nin büyük bir bölümü, Anadolu İmam Hatip Lise’si,  Kız Anadolu Lise’si, Kocatepe ilk ve ortaokulu ile Seyitler Mahallesinde bulunan Suriyeli mültecilerin öğrenim gördüğü Medresetüzzehra Okulu, Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ne giden bağlantılı ve ara yollar olarak gösteriliyor.

Bu mahallelerdeki yolların bozukluğu hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yazın tozdan kışın ise çamur yaya ve araçlarla geçmek çok zor. Yollar adeta köstebek tarlası, yollarda oluşan çukur ve obruklar araçların ve yayaların geçişini zora sokuyor. Yollarla ilgili sorunlar bir an önce çözülmeyi beklerken bu konuda çalışmaların da kısa süre içerisinde başlaması yetkililer tarafından bekleniyor.

Sokağımızın yolları çok bozuk

Bağlar Mahallesi’ndeki çamurdan dolayı sokakları dolaşamadıklarını iddia eden Bedriye Gök isimli vatandaş ise, “Sokağımızın yolu çok kötü. Sokağımızda bulunan yol, şehrin göbeğinde olmamıza rağmen bir köyü andırıyor. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Sadece bizim sokağımız değil, Bağlar Mahallesi’nin tamamı böyle. Çamurdan dolayı mahalleleri dolaşamıyoruz. Çocuklarımız okula girp gelemiyor.” dedi.