Midyat’ta 3 Bin 500 fidan toprakla buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesine (MAÜ) bağlı Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) yerleşkesine 3 bin 500 fidan toprakla buluştu.

Mardin’in Midyat ilçesinde inşaatı devam eden yüksekokul yerleşkesine 3 bin 500 fidan dikildi. İnşaatı ve altyapısı devam eden Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde fidan dikme etkinliği düzenlene, öğrenci, öğretim görevlileri ve vatandaş katıldı.

Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, Muhabirine yaptığı açıklamada, Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde yol-su, alt yapı çalışmalarının ardından, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve katkılarıyla yapılan başlangıçlar şimdide Ankara’daki bir bürokrat arkadaşımız Haluk Kurnaz ağaçlandırma devam ettiğini söyledi.

Demir, şöyle konuştu:“ Bundan sonra inşallah fakülte ve yüksekokul binamızın inşaatına başlanacak. O da inşa olduktan sonra geleceğe sağlam, çok programlı organize olmuş bir kampüs alanıyla hazırlanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Midyat Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fevzi Çakmak, Meslek Yüksek Okulu için kampüs alanına ağaç dikmeye ailesi ile birlikte geldiklerini belirterek, tüm öğrenciler, hocalar ve halk katıldığı için çok güzel bir gün olduğunu söyledi.

MYO Derneği Midyat Şube Başkanı Murat Aykat ise, Yüksek Okul Derneği yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade ederek, “Kampüs alanına fidan dikiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum, ağaçlandırma çalışması gençlerle, çocuklarla ve yetişkinlerle devam ediyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum”

Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Şükrü Aykat ise 3 bin 500 fidanı toprakla buluşturmak için burada bulunduklarını kaydetti.

Doğayı ve kampüs alanının güzelleştirmek için fidan diktiklerini ifade eden öğrencilerde, “Midyat’ımızın güzelleşmesi ve geleceğe yatırım için fidan diktiklerini söylediler.

Yüksekokulu yerleşkesinde fidan dikme etkinliğine, Mardin Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (MARGİSAD) Başkanı Halil El, Midyat Kültür Sanat, Çevre ve Dayanışma Derneği (MİDER) Başkanı Eczacı Ünal Günel, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Rıfat Direkçi ve Midyat Ziraat Odası (MZOB)'Başkanı Mehmet Beşir Evsen, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdürrahim Aktaş çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Midyat Gündem / Selahattin Erol