Regaip Kandili Midyat’ta Dualarla İhya Edildi

 Mardin’in Midyat ilçesinde Hacı Hasan Gündüz Camii’nde İlçe Müftülüğü tarafından Regaip Kandili münasebetiyle program düzenlendi.

Cami’de cemaat geceyi dua ederek geçirdi.

Yatsı Namazından sonra ardından başlayan programda ilk olarak İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından Regaip Kandil’inin önemine ilişkin hutbe okundu.

Müftü Bilik, “Recep, Şaban ve Ramazan Ayından oluşan üç aylar İslam’ın ilk dönemlerinden beri manevi açıdan büyük önem taşımaktadır. Günahlardan pişman olarak kendimize yeni bir rota çizelim. Günahın, düşmanlığın, azgınlığın, zulmün sonu ve faydası yok. Sonu hüsrandır, pişmanlıktır. Gelin tez elden kendimizi sorgulayalım. Fırsatı tepmeyelim. Üç ayara girdiğimiz şu günlerde geçmiş ile bağımızı koparmayarak geleceğe bir göz atalım. Nefis muhasebesi yapalım. Bol bol dua edelim. Kaza namazı kılalım. Hastaları ziyaret edelim. Küsleri barıştırıp kalbimizi açalım. Gecesini gündüzüme katıp nöbet tutan güvenlik kuvvetlerimizi Allah korusun. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifalar versin. Dualarımızı birlik ve beraberliğimiz için yapalım.” Dedi.

Hutbenin ardından Türkçe, Arapça ve Kürtçe Mevlit-i Şerif okundu.

Cami içerisi ve çevresi geceyi dua etmek isteyen ailelerle doldu, taştı. Camiye gelen vatandaşlara Mardin Büyükşehir Belediyesi mardinmasa ekipleri tarafından kandil simidi dağıtılırken, hayırsever vatandaşlar tarafından çikolata, meyve suyu, lokum ve şekerleme dağıtıldı.

Camiye gelen Cemil Fidan, “ Bugün çok güzel bir gündür. Üç ayların başıdır. Allah hepimize hayırlı kapılar açsın. Şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimize şifa versin. Ülkemizin birliğini, dirliğini sağlasın.” dedi.

Camiye gelen bir diğer vatandaş Sabri Yeşilmen ise, Regaip Kandili için camiye dua etmek için geldiklerini ve Allah’tan ülkemize hayırlısını dilediklerini ifade etti.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik