MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde 6 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için görev yaptığı ilçede anma programı düzenlendi.

Derik Kaymakamlığına 2015'te atanan, İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen, teröristlerce makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da infilak ettirilmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit düşen Safitürk için Prof. Dr. Aydın Ayaydın Derik Öğretmenevi'nde anma programı gerçekleştirildi.

Programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün hayatının anlatıldığı ve Derik zeytinini dünyaya tanıtma hayaline ilişkin Anadolu Ajansına (AA) verdiği son röportajın yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından, Kaymakamlığın hazırladığı anma videosu izlendi. Görüntüler izlendiği sırada duygusal anlar yaşandı.

Öğretmenlerden oluşan koro, şehit Safitürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi. Programa katılanlar, şehidin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır, yaptığı açıklamada, Safitürk'ü, şehadetinin 6. yılında rahmetle andıklarını söyledi. Çakır, şöyle konuştu:

"Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir gün. İlçemiz açısından çok kıymetli bir yöneticimizi, ağabeyimizi aramızdan uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama tabii ki ağabeyimizin fikirlerini, projelerini hayata geçirmek için de devletimizin bütün imkanlarını seferber edip yaşatmaya gayret ediyoruz. Derikli kardeşlerimizin, hemşerilerimizin şehit kaymakamımızı unutmadığını bir kez daha görmüş olduk. Şehit kaymakamımız, ülkemizde ve milletimizin gönlünde önemli bir yere sahiptir. Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

Bazı vatandaşlar ise saldırının yaşandığı ve daha sonra yenilenen Kaymakamlık binasının bahçesine yapılan, şehidin fotoğraf ve öz geçmişinin yer aldığı "Ağlayan Gül" anıtına ziyarette bulundu, karanfil bıraktı ve dua etti.

İlçede oturan Abdülkerim Ötün (67), şehit kaymakamla birçok kez görüştüklerini anımsatarak, onu unutmayacaklarını belirtti.