Midyat'ta Sivil Toplum Kuruluşları Toplandı

Mardin’in Midyat ilçesinde ilçe oda başkanları ve bazı sivil toplum kuruluş başkanları bir araya geldi.

Oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri Toplantısı’nın ilkini gerçekleştirdi.

Midyat Sınırlı Sorumlu Toplu İşyeri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Taş’ın ev sahipliğinde Kent Lokan'tasında gerçekleşen toplantı da, ilçenin sorunları ve beklentilerini ele alındı.

Toplu İşyeri Kooperatifi olarak hedeflerinin, hizmet verdikleri ilçenin kalkınması olduğunu belirten Taş, Midyat ilçesinin sorunlarını tespit ve çözümü konusunda yapılacak çalışmalar hakkında fikir alış verişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Taş, "İlçemizdeki değişim, beraberinde gelişi getiriyor. Bir kesimi değil, her kesimi yakından ilgilendiren projelerimizle, Midyat'ta yaşam kalitesini artırmalıyız. Her geçen daha da arttırmak için çalışmalıyız.  Bu sayede ortak akıl oluşturup, bu doğrultuda başarılı olacağız. Birlikte yönetim anlayışının en başarılı örneklerini ilçemizde ortaya koyacağız. Amacımız daha da yaşanılabilir bir Midyat ilçesidir" diye konuştu.

Toplantıya, Midyat Esnaf ve Kefalet Kredi ve Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Akkurt, Midyat Ziraat Odası Başkanı Mehmet Beşir Evsen,  Midyat Şoförler Ve Otomobilciler Odası. Oda Başkan Vekili Behçet Ceylan, Midyat Engelliler Derneği Başkanı Şükrü Baran, Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Midyat Temsilciliği Mehmet Salih Aydın, Midyat Seyitler Derneği Başkanı Mehmet Selim Yıldız ilçe oda başkanları ve temsilcileri katıldı.

Yapılan değerlendirme toplantısının ardından, Midyat eski Belediye Başkanı Felemez Aslan, Midyat Kanaat önderlerinden Abdullah Taş ziyaret edildi.