Anto Nuay Bisse için, Midyat ilçesindeki Mor Abraham Kilisesi'nde tören yapıldı. 

Törene, 21 Dönem Mardin Milletvekili ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş, Midyat Belediye Başkan yardımcıları Metin Kutlu, Masum Cengiz, Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, farklı şehirlerden ve yurt dışından gelen Süryaniler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nuay, kilisenin bahçesindeki Süryani mezarlığına taşınan cenazesi, daha sonra aile mezarlığına toprağa verildi

Törende, Metropolit Aktaş tarafından yapılan dua ve ayinlerin ardından birlik ve beraberlik mesaj verildi.

Süryani geleneğine göre cenaze töreni sonrasında, kilise çıkışında cenaze törenine katılanlara çörek ikram edildi.

Anto Nuay Bisse, Her kesimce seviliyordu…

Cenaze merasiminin ardından, Mor Barsavmo Kilisesinde taziyeler kabul edildi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Süryani cemaatine başsağlığı dilemesinin ardından yaptığı konuşmada, Anto Nuay Bisse ile uzun yıllar çalıştıklarını kaydederek şöyle konuştu: “abilerimiz, dedelerimiz beraber büyüdüler ve birlikte ticaret yaptılar. Sizler bizlerin fertlerisiniz, bizlerde sizlerin fertleriyiz. Hep beraberiz her zaman yanınızdayız.” Diye konuştu.

Midyat Süryani Vakfı Başkanı Anto Nuay Bisse, geçtiğimiz gün geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Midyat ilçesinde 1941 yılında doğan Anto Nuay Bisse, belediye zabıtalığı yapmış ve emekli olmuştu. Ayrıca belediye meclis üyeliği ve belediye başkan vekilliği de yaptı. Bunun yanında 35 yıl boyunca Midyat Süryani Kiliseler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını başarıyla yaptı. Süryanilerin kanaat önderlerinden biri sayılan Anto Nuay Bısse, uzun yıllar boyunca ilçedeki kiliselere hizmet etti.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin