Türkiyeli ve Suriyeli Çocuklara Sokak Gösterisi Kursu

Mardin’in Midyat ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi tarafından, Türkiyeli ve Suriyeli Çocuklara Sokak Gösterisi Kursu veriliyor.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Türkiyeli ve Suriyeli Çocuklara Vali Kemal Nehrozoğlu Ortaokulunda, eğitimler devam ediyor.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi Midyat Sorumlusu Gülten Erol, Türkiyeli ve Suriyeli çoklara yönelik verilen eğitimlerin, devam ettiğini, bu kapsamda çoklara uyum sokak gösterisi kursu eğitimleri verildiğini söyledi.

Erol, şöyle konuştu. “Proje kapsamında Türkiyeli ve Suriyeli çocuklara sosyal uyum çalışması gerçekleştiriyoruz. Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Sosyal Uyum Projesi kapsamında 7-14 yaş aralığında olan Türk ve Suriyeli çocuklarına verilmeğe devam ediyor. Proje kapsamında, öğrencilere yüz boyama, akrobasi hareketleri, dans ve el sanatları gösterisi kursları veriliyor. Bunu sirk ve sokak sanatları, gösteri sanatları, görsel sanatlar ve ritimle yapıyoruz. Hafta içi Pazartesi ve Salı günleri 90 kişi bu kursumuzdan yararlanıyor. Hem öğreniyorlar hem de oyun yoluyla eyleniyorlar. Hem de çocukların uyum sağlamaları kolaylaşıyor. “dedi.

Erol, projenin Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Güneydoğu Anadolu Projesi GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV), Mardin Gençlik ve Kültür evi, Mardin Gençlik ve Kültür Derneği Ortaklığı ile gerçekleştirildiğini kaydetti.