Tutuklu ve hükümlü yakınları için 'Sosyal Yaşam Evi'


Mardin’de Tutuklu ve hükümlü yakınları için 'Sosyal Yaşam Evi' hizmete girdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından onarımı yapılarak kısa bir süre önce vatandaşların hizmetine sunduğu Sosyal Yaşam Evi, vatandaşların beğenisini kazandı. Cezaevi karşısında yapılan Sosyal Yaşam Evi, şehir dışından ve ilçelerden yakınlarını ziyarete gelen vatandaşların dinlenme, mescid, çocuk oyun alanları ve ücretsiz ikramlarıyla ihtiyaçlarını gideriyor. 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, İnsan hayatına değer katan ve yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalarımıza devam ettireceklerini söyledi.

Hemşehrilerimizin rahat etmeleri için belediyenin tüm imkanlarını kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceklerininin altını çizen Yaman, hizmet odaklı belediye olarak Mardinlilerin yaşamlarına değer katan projeleri hayata geçirdiklerini aktardı.

Yaman şöyle konuştu. "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediyenin tüm imkanlarını Mardinli hemşehrilerimiz için kullanacağımızı söylemiştik. Bu doğrultuda Sosyal Yaşam Evi'nin onarımına hemen başladık. Kısa süre içerisinde bitirdiğimiz Sosyal Yaşam Evi, hemşehrilerimizin hizmetinde. İnsan hayatına değer katan ve yaşamlarını kolaylaştıran çalışmalarımıza devam ettireceğiz." Dedi. 

Sosyla Yaşam Evi'nde genel itibari ile cezaevine gelen tutuklu ve hükümlülerin ailelerine hizmet ettiklerini söyleyen Yaman, "Sosyal Yaşam Evi'nde yaptığımız dinlenme salonlarında aileler dinlenme imkanı buluyor. Bu sırada kendilerine ikramlarımız oluyor. İbadetlerini yapmak isteyen bayan ve erkekler için ayrı ayrı yerlerimiz mevcut. Bebeği olan anneler için ayrı ebeveyn odası yaparak rahat zaman geçirmesini sağlıyoruz. Hem bahçede hemde içerde yaptığımız oyun alanları ile çocuklarımız eğlenceli vakit geçirebiliyor. Yapılanlardan menun olan hemşehrilerimiz bize dua ediyor."