Vali Yaman, muhtarlarla bir araya geldi

Yaman: “İnşallah sizlerin de el birliği ile ülkemizin ve Mardin’imizin meselelerinin üstesinden geleceğiz. Hem ülkemiz hem Mardin’imiz 2023 hedeflerine hızla ulaşacak.”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelin konferans salonunda düzenlenen “Muhtarlar Toplantısı” nda şehirde ki yaklaşık 700 muhtar ile bir araya geldi.

Mustafa Yaman, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarların devlet, hükümet ile vatandaşlar arasında en önemli köprülerden biri olduğunu ve vatandaş ile iletişimi sağlayan önemli kurumlardan olduğunu söyledi.

Yaman, “Mardin’imizin kaybedecek bir dakikası bile yoktur. Geçmiş zamanda kimi zaman hantallıktan, tembellikten, terörden ve iş bilmemezlikten dolayı çok zaman kaybetti ülkemiz ve Mardin’imiz. Son 15 yılda ülkemiz artık her alanda ciddi bir değerlenme ve ciddi bir toparlanma, büyüme ve gelişme kaydetti. Şimdi bunu çok daha büyük reformlar ile hükümetimiz taçlandırıyor. Muhtarlıklarımızda bu sürecin içerisinde ve bu sürece katkı sunuyorlar. İnşallah sizlerin de el birliği ile ülkemizin ve Mardin’imizin meselelerinin üstesinden geleceğiz. Hem ülkemiz hem Mardin’imiz 2023 hedeflerine hızla ulaşacak.” dedi.

Türkiye’nin gönül coğrafyasında yüz milyonlarca mazlumun, mağdurun umudu olduğunu kaydeden Yaman, Zeytin Dalı Harekatı ilgili şunları ifade etti: “Ülkemizin güneyinde Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan ve yakın zaman da Zeytin Dalı Operasyonu ile devam ettirilen mücadelenin en büyük amacı gündemimizi tehdit eden tüm terör unsurlarını ortadan kaldırmaktır. Bizim ülke ve millet olarak hiç kimsenin toprağında gözümü yoktur. Ama şu bilinmelidir ki Anadolu insanı, Mardinliler ve Türkiye’nin her yerinden insanımız, bizi tehdit edenleri de hiçbir şekilde af etmeyiz. Bu vesile ile kahraman ordumuza dua ediyoruz ve zaferlerini dualarımız da istiyor ve bekliyoruz.”

“Hiçbir siyasi ayırım yapmadan hizmet ediyoruz”

Bir yılı aşkın süredir Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görevlendirildiğini hatırlatan Yaman, “Mardin’i her kesin görmek istediği bir şehir olmasını arzu ediyoruz. Katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışıyla, adaletten hiç ödünç vermeden, kaynaklarımızı hiçbir siyasi görüşe bakmadan planlı, programlı, etkili ve verimli kullanıyoruz. Sizin için çalışıyoruz diyoruz. Başta muhtarlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın memnuniyetini önemsiyoruz.” diye konuştu.

“Bu şehrin hizmetkarıyız”

Bu şehrin hizmetkarı olduğunu vurgulayan Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mardinli hemşerilerimizin daha huzurlu, güvenli, temiz, modern ve konforlu yaşamaları için çalışıyoruz. Çünkü burası farklı dinlerin ve farklı dillerin medeniyet kurduğu şehir. Bu şehir daha yaşanılabilir olmalı ve birlikte yaşanmalı. Bu görevi yaparken de her zaman için, “Bu şehrin hizmetkarıyız” diyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte 2018 çalışma programını hazırladık. Gördüğünüz gibi de yeni yılda çalışmalarımız hızlı şekilde devam etmekte. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bu çalışmalara büyük destekleri var.”

Derik, Kızıltepe, Midyat, Artuklu ve Nusaybin Muhtar Dernek Başkanları, yapılan hizmetlerden dolayı. Yaman’a teşekkür ettiler.

Toplantının ardından ilçe muhtarları ile aile fotoğrafı çekildi.  Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine çeşitli hediyeler dağıtıldı.