Yeni Nesil Gazetecilik Programına Prof.Dr.Can Bilgili katıldı

Basın İlan Kurumu (BİK)  tarafından Mardin’de düzenlenen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim Programı” devam ediyor.

Yeni Nesil Gazetecilik programının konuğu Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi  Prof.Dr.Can Bilgili katıldı.



Artuklu  Kaymakamlığı  konferans salonunda devam eden eğitim programı, Haber yazım kuralları, haber türleri, haber yazım teknikleri ve röportaj tekniği dersini Prof.Dr.Can Bilgili verdi. İki gün sürecek dersin ilk günü oldukça verimli geçti.  Geçmişten günümüze medya evrelerini üç akım şeklinde sınıflandıran Bilgili, ilginç tespitler ve anlatımıyla eğitim programına damgasını vurdu.

Haber yazımında dil bilgisi kurallarının yanı sıra en önemli unsurun haberi n kime, neden yapıldığı olduğunu ifade eden Bilgili, tüm medya unsurlarının mutlaka bir alıcısının olduğunu belirtti.

Gelecekte medyanın büyük evrim geçireceğini ve ileri bir teknolojiyle en üst seviyeye ulaşacağına dikkati çeken Bilgili, bu hıza ayak uydurulması konusunda yeni nesil gazetecilerin donanımlı olması gerektiğini ifade etti.

Eğitim kursu Cuma günkü ders ile üçüncü haftasını tamamlamış olacak. 5 gün daha sürecek olan eğitim programının sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifikaları 26 Ocak’ta düzenlenecek törenle verilecek. Başarılı gazeteciler basın işletmelerinde istihdam edilecek.

Süleyman Tunç