Yeşilay Yarışmasının Ödülleri sahiplerini buldu

“Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” Yetenek Yarışmasının Ödülleri sahiplerini buldu

              

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde, ülke geneli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik,  görsel ve edebi alanda düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek”  yetenek yarışması birincileri ödüllerini aldı.

               

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Mardin Milli Eğitim İl Müdürü Sarı, Şube Müdürü Abdurahman Ceylan,Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mardin Milli Eğitim İl Müdürü Sarı, Bağımlılıkla mücadelede en büyük görevlerden biri anne-baba ve öğretmenlerimize düştüğünü söyledi.

Sarı, “İlimizde 200 bini aşkın öğrencimiz var. Çocuklarımızı hepsini bağımlılıklardan uzak tutmaya çabalıyoruz. Bu konuda Yeşilay’ın çalışmaları takdire şayandır ” dedi.

Yeşilay Mardin Şube başkanı Lütfü Günlüoğlu ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmeleri amacıyla proje hayata geçirildiğini kaydetti.

Günlüoğlu “Bu vesile ile dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek istedik. Öğrencilerimizin bir kısmı da aileleri ile birlikte İstanbul’da düzenlenen programa katıldılar.”

Başarı gösteren öğrenciler aynı zamanda Yeşilay’ın İstanbul’daki genel merkezi Sepetçiler Kasrı’nda düzenlediği büyük bir organizasyonla ödüllerini cemiyetten teslim aldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem