Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Midyat Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel müdürlüğünün yapacağı müşterek çalışmalar buranın geleceği bambaşka bir yere taşıyacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ve beraberindekiler,  bir dizi incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere temaslarını sürdürdü.

Bakan yardımcısı Demircan, “İnşallah buraya en kısa zamanda Sayın Bakanımızla gelip doğru bir vizyonu ile doğru bir turizm perspektifini çıkarıp, elimizden geleni yapacağız. Etkilendim ve etkileyici ve Midyat kendisini buradan tanımlayabilir ve tanımlayacaktır. Gerçi buna ihtiyacı yok ama bu önemli ve iyi bir fırsat diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı. 

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in başlatmış olduğu sokak sağlıklaştıma çalışmalarını,  Binbaşı Hacı Abdurrahman Efendi Camii;  Ulucami Mahallesindeki sokak sağlıklaştırma, restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu. Midyatlı İş Adamı Mahsum Altunkaya'nın Midyat ilçesinde yaptırdığı halk kütüphanesi inşaatını ve mevcut Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Burada hayırsever iş adamı Mahsum Altunlkaya ile telefon görüşmesi yaparak ilçeye yaptığı yatırılar için teşekkür etti. Midyat Belediyesini de ziyaret eden Bakan yardımcısı Demircan, burada kendisine plaket takdim edilerek şeref defterini imzaladı.

Bakan Yardımcısı Demircan’a Burada Kaymakam Tekin Dundar, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik, Masum Cengiz, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mevlüt Tüylü, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ve beraberindekiler eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve beraberindekiler daha sonra, ilçeden ayrılarak Mardin'e hareket etti. Geceyi Mardin’de geçirecek olan Bakan temaslarını Mardin’de sürdürecek.