MARDİN  – Midyat’ta bazı sivil toplum kuruluşları Estel-Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu kahvaltıda bir araya geldi.

Estel-Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği’n de düzenlenen kahvaltımı programda sosyal sosyal sorumluluk projeleri ile kardeşlik, dayanışma duygularının pekiştirilmesi ve bu bazı konuların istişare edildiği kahvaltı programına çok sayıda stk temsilcisi ile ilçe dışında faaliyet gösteren dernekler katıldı.

Dernek yönetim kurulu üyelerinden Adile Tan Demirdağ’ın yaptığı açılış konuşmasında, gelen herkese teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Estel Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği olarak her zaman ilçemizin yararını, kazancını ve faydasını düşündük ve bu safta yer aldık, almaya da devam edeceğiz.  Önümüzdeki dönemlerde de bu tür projeler için gayret, çaba sarf edeceğimizin de güvencesini sunuyoruz.” Dedi.

Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ kısa bir konuşma yaparak, Bu tür projelerin önemini vurgulayarak daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Kahvaltı programına; Midyat Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat eski Kaymakamı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Tekin, Süryani Tarihi Ve Kültürü Araştırma Derneği Başkanı Hazne Doğan, Ezidi vatandaşları temsilen Şeyh Ömer, Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş, İskenderun Mardinliler Derneği Başkanı Salih Bayar, Mersin Midyatlılar Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneği Başkanı Zeyni Acat ve çok sayıda vatandaş katıldı.