Gabriel Agirman Beth-Kathe 1963 yılında Mardin-Midyat’ta doğdu. Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan ve Süryaniler tarafından  “Turabdin”olarak adlandırılan bölgedeki Alagöz (Beth-Kustan) köyünde doğdu. Henüz daha 9 yaşındayken Midyat’a taşındı. Burada matbaada çalışmaya başlamasının ardından yerel gazetecilik yapar. Haberlere ve haber toplamaya olan ilgisi daha genç yaştayken başladı.

Bir süre Midyat’ta yaşayan Gabriel Agirman, daha sonra yurt dışına yani İsveç’e gider. İsveç'te kitap ve gazete okuma alışkanlığı oldukça yaygın olduğunu görür. Bunda kendisine bir ilham kaynağı olur.

1980'lerden bu yana, Asurlular/Süryaniler/ Keldaniler, Ermeniler, Pontuslu Rumlar ve azınlıklar ile ilgili konulara üzerinde araştırma yapar.  

Gabriel Agirman ,“Daha fazla insanın bu konu hakkında bilgilenmesini istiyorum.’’

Haberlere karşı olan ilgisi halen canlı ve 4 Binden fazla okuyucunun e-posta adresine haberler ve ilgili bağlantılar gönderiyor. Araştırmacılık tutkusuyla yanıp tutuşan Gabriel Agirman Beth-Kathe, daha fazla insanın haber akışına dahil olmasını istiyor. Binlerce okuyucuya sosyal medya ile ulaşıyor.

Yaptığım haber ve paylaşımlar üzerine anısı paylaşan Agirman,  Irak'tan papa ile beraber 20 yıl çalışmış olan bir Süryani-Katolik kardinali ne ulaşır. Gabriel Agirman benimle temasa geçerek bana teşekkür etti. Bu bana unutulmaz bir haz verdiğini söyledi.

1978 tarihinden beri Gazete makalelerini kesip topladığını, bazı video klipleri arşivinde bulunduruyor.

Gabriel henüz yetişkinlik çağına varmadan, İstanbul'a taşındı. İstanbul’dan bir sonraki durak Almanya’ydı.

İstanbul’da bir süre kaldıktan sonra Almanya’ya taşındı ve Almanya’da 4 sene yaşadı.

1984 yazında eşimin yanına, İsveç’te bulunan Vasteras şehrine taşındı.

Gabriel burada daha sonra, SCN Operatörlük eğitimi alarak Asea’nın bir alt firması olan ‘’Asea Brown Boveri’’  isimli küçük bir fabrikada çalışmaya başladı. Sağlık sorunlarıyla bir süre sonra kariyerine son vermek zorunda kaldı.

1984 yılında Vasteras’ta yalnızca bir Süryani Derneği bulunuyordu. Gabriel Süryani/Asuri ayrımı yapmayan birisi olarak Süryani derneğine giderdi ve oradaki insanlar ile fikir alışverişinde bulundu. . Derneğe katıldıktan bir ay sonra kurulun yaptığı bir toplantıda Gabriel heyet üyesi olarak seçildi.

 Dernekte bir süre geçirdikten sonra derneğin yapısının istediği gibi olmadığını fark etti ve Süryani derneğinden ayrıldı.

1989 yılında Gabriel ve birkaç arkadaşı toplanıp Asuri Babel Kültür Derneği’ni kurmaya karar verir ve 1990 yılında bu derneği topluma açtılar.

Gabriel Asuri Babel Kültür Derneği’nde başkanlık görevine atandı ve bunun yanı sıra 1990 yılından itibaren ABF (İsveç’te bir işçi eğitim birliği örgütü), Ulusal Asuri Federasyonu, Kiracılar Derneği, Assyriska FC ve Sankt Eliyo cemaati dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda kar amacı gütmeyen görevler üstlendi.

‘’Daha sonra Västerås'ta ki yerel televizyonda ve SIOS’da (Etnik Kuruluşlar Dayanışma Vakfı) aktif oldum. Västerås VSK'nın altyapısı ve Västmanland bölgesinin çevresindeki birkaç farklı futbol kulübünün antrenörlüğünü yaptı.‘’

- Bize sosyal medyaya olan ilginizin nasıl başladığını açıklar mısınız?

1970’li yılların başında bölgede ki aktivistlerin faaliyetleri ilgimi çekiyordu, 1977 yılında Midyat'ta daha çocukken medyaya ilgi duymaya başladım. 1970’li yıllarda Hürriyet gazetesinde yaklaşık 2000 yıllık manastırların (Mor Gabriel ve Deyrül Zafaran) kapatılacağına dair birkaç makale ve haber yazılmıştı. O zamanlar daha ergenlik dönemindeydim ve halkımıza karşı yapılan bu tür haksızlıklara şahitlik etmiştim. Benim hayalim ise bu sorunların son bulmasına katkıda bulunmak ve insanları bilgilendirmek, ön yargısından kurtarmak için bir kitap yazıp yazdım.’’ 

Kendi halkımın medya konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum bu yüzden tamimiyle objektif bir şekilde bulduğum haberleri ve bilgileri internet üzerinden paylaşmaya devam ediyorum.

Gabriel halen aktif olarak her hangi bir kar amacı gütmeden internet üzerinden dokuz farklı dilde haber paylaşımları yapıyor.