Mardin 4. Uluslararası Uçurtma Festivali kapsamında Kasımiye Medresesi etkinlik alanında çocuklar ve gençlerle bir araya gelen Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, çocuklara hem uçurtma dağıttı hem de kendileriyle birlikte uçurtma uçurdu.


Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Müzesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan "4. Uluslararası Uçurtma Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.
Startının Kasımiye Medresesinde verildiği festivale çocuk, genç, yaşlı yüzlerce vatandaş katılarak birbirinden renkli uçurtmalar uçurdu.

Vali Demirtaş da Kasımiye Medresesine gelerek çocuklar ile bir araya gelerek sevinçlerine ortak oldu.
Alanda çocukların tuttuğu takımların renklerinden ve Türk bayrağından oluşan uçurtmaları tek tek kendilerine dağıtan Vali Demirtaş, çocukların sevincine ortak olarak onlarla uçurtma uçurmayı da ihmal etmedi. 

Demirtaş, ailelerle ile de günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kentin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması adına başlatılan ve bu sene dördüncüsü düzenlenen Mardin Uluslararası Uçurtma Festivalinde profesyonel uçurtmacılar da uçurtmalarıyla renk kattı.

Tarihi Kasımiye Medresesinde çocuk ve vatandaşların yoğun olarak katıldığı Festival gün boyunca çeşitli etkinlikler ile devam etti.
Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada; ‘’Bu tür festival ve sosyal etkinlikler, turizm kenti Mardin’imize çok yakışıyor. Bu tür sanatsal etkinliklerimiz sene boyunca devam edecektir. Bu alanda çocuklarımızın, gençlerimizin yüzünün gülmesi bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Bir diğer sevindirici olay ise otel ve restoran doluluk oranlarımızın % 100’e ulaşmış olmasıdır. Bizim öncelikli hedeflerimizin arasında olan turizm ve vatandaş odaklı hizmetlerin karşılığını alıyor olmamız çok güzel bir duygu. İlimize yapacağımız en güzel hizmetler için heyecanımız devam ediyor.  Bugün bu alanda mutlu olan ve bizim de mutlu olmamıza vesile olan tüm hemşehlerime teşekkür ediyorum‘’ diye konuştu.